Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc crapă lemne în curtea unităţii pentru a se încălzi la iarnă

perchezitii-lemn-300x191Poliţiştii de la Câmpulung Moldovenesc lucrează de săptămâna trecută, prin rotaţie, funcţie de timp şi de disponibilitate, la tăiat şi depozitat lemne. Nu fac asta acasă, ci în curtea unităţii de poliţie, pentru a avea ce pune pe foc în sobele din birourile Poliţiei. Nu este deloc o glumă, ci pura realitate pentru poliţiştii de la Câmpulung Moldovenesc. La Poliţia Municipală din Câmpulung Moldovenesc sunt în jur de zece sobe, toate vechi, iar sediul subdimensionat are o mulţime de spaţii, în special holuri, neîncălzite. Aceasta este realitatea la zi, cu atât mai frustrantă în condiţiile în care sunt opt ani de zile de când s-au investit bani într-un sediu nou, lăsat acum în paragină.

 

Lipsuri din toate părţile 

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Suceava au transmis nemulţumirile colegilor de la Câmpulung Moldovenesc. Chiar dacă aceştia s-au obişnuit cu situaţia şi s-au învăţat să nu se mai plângă de munca depusă la tăiat lemne, totuşi nu pot accepta ca o situaţie anormală să devină normalitate.

Agentul-şef Vasile Grumăzescu, liderul SNAP Suceava, a declarat:

“Nu există buget pentru tăiat, crăpat sau depozitat lemne, poliţiştii trebuie să facă muncă voluntară dacă vor să se încălzească, iar aceasta este doar una dintre probleme. Banii pentru activităţi administrative şi pentru personal auxiliar aproape că nu există, avem Poliţii orăşeneşti mari care nu au nici măcar o femeie de serviciu. Este cazul Poliţiilor de la Siret, Gura Humorului sau Dolhasca”.

El a mai subliniat că toaleta „în fundul curţii” continuă să fie o realitate şi la structuri mari de poliţie. Cel mai bun exemplu este Poliţia oraşului Dolhasca, care are un sediu foarte vechi, degradat, fără apă curentă şi cu o budă la câţiva metri de clădire.

 

Sediul nou nu poate fi folosit, iar în sediul vechi nu se pot face investiţii

Revenind la situaţia de la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc, una din cele mai mari structuri de poliţie din judeţ, nemulţumirea şi frustrarea este cu mult mai mare, având în vedere că sediul nou nu poate fi folosit, iar la cel vechi nu se pune problema de o investiţie într-o centrală, tocmai pentru că s-au investit bani într-un sediu nou. Astfel, poliţiştii sunt nevoiţi să lucreze la prima oră a dimineţii în frig, până se încălzesc sobele, şi cu un confort termic scăzut pe întreg parcursul zilei, în condiţiile în care o parte din spaţii nu sunt încălzite deloc.

Acum opt ani de zile, în 2006, au fost semnate actele de vânzare-cumpărare prin care Ministerul Afacerilor Interne a plătit 2,6 milioane de lei pentru ceea ce urma să fie în scurt timp noul sediul al Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc. Din ancheta procurorilor DNA a rezultat că sediul a fost achiziţionat la un preţ supraevaluat, iar mai multe persoane au fost trimise în judecată, printre care şi fostul inspector şef al poliţiei judeţene, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Până la finalizarea definitivă a anchetei investiţia în noul sediu a rămas blocată.

 

Poziţie IPJ Suceava: Bani pentru lemne, nu şi pentru tăiat şi depozitat

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a transmis că din fondurile primite de la nivel ministerial se va asigura necesarul de lemn la toate unităţile de poliţie care folosesc această sursă de încălzire, însă pentru operaţiuni de tăiere a lemnului sau depozitare nu a existat niciodată buget.
Sursa: Monitorul de Suceava


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. ungureanu aurel says:

    inghetele-ar curu de sclavi si imputiti…care nu stiu decat sa cersesca amenzi …. mergi cu 62 la ora si iti da amenda radarul 400 lei. niste jigodii.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*