Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Judeţul Suceava, pregătit pentru alegeri. Prefectul: Avem asigurate buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea VOTAT, ştampilele de control

 vot 2Judeţul Suceava este pregătit pentru organizarea alegerilor prezidenţiale din data de 2 noiembrie.
Afirmaţia a fost făcută de prefectul Sucevei, Florin Sinescu care a precizat că pregările au început de pe 2 septembrie, fiind respectate o serie de etape care au trebuit realizate împreună cu instituţiile care au asemenea atribuţii la nivelul judeţului şi cu primarii localităţilor sucevene.
 “În acest moment, pot să spun că suntem pregătiţi, cu toată logistica necesară, pentru ca duminică dimineaţă, la ora 7, să se deschidă toate cele 553 de secţii de votare din judeţ. Avem asigurate buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea VOTAT, ştampilele de control, toate elementele care au căzut în sarcina Instituţiei Prefectului. Vineri, vor fi distribuite buletinele de vot şi celelalte materiale necesare procesului electoral. Toţi preşedinţii secţiilor de votare, împreună cu primarii, însoţiţi de pază militară, vor fi prezenţi la Centrul Economic de la Aeroport, pentru a le prelua. În după amiaza zilei de 1 noiembrie, până la ora 16, toţi mebrii birourilor electorale ale secţiilor de votare se vor prezenta la primării, de unde, sub pază militară, se vor prezenta la secţiile de votare. Acolo vor începe etapele care constau în securizarea spaţiilor de votare, sigilarea ferestrelor, verificarea sursei de căldură etc”, a spus Sinescu.
Persoanele care intenţionează să voteze prin intermediul urnei mobile trebuie să depună o cerere în acest sens, sâmbătă, 1 noiembrie, în intervalul orar 18-20, la sediul secţiei de votare la care sunt arondate.
Cererea poate fi depusă printr-un intermediar, dar trebuie însoţită de acte medicale care să ateste că persoana care urmează să voteze este netransportabilă.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*