Duminică 29 Septembrie 2024, Actualizat acum 272 zile 12:00 am

Interpreta de muzică populară Maria Macovei, în doliu

Cunoscuta interpreta a folclorului din zona Humorului, Maria Macovei,  care este si profesoara de muzica populara pentru copii, este in doliu dupa ce tatal ei a decedat in cursul zilei de marţi.
Slujba de inmormantare va avea loc, vineri,  la biserica din localitate.
Maria Macovei are in palmares peste 60 de medalii, trofee si locul I la festivaluri nationale si internationale. A predat ore pentru sute de copii iar intre cei lansati se numara : Viorica Macovei, Angelica Flutur, Danut Onoiu, Ancuta Corlatan Croitoru si Alexandru Bradatan. Cu cativa ani in urma, Maria Macovei declara ca nu si-a dorit viata de scena pentru ca si-a dorit sa aiba grija de parintii ei asa cum ei au avut grija de ea.
„Sa ai cariera inseamna turnee, plecari, deplasari fapt ce ar duce la o despartire de cei apropiati”,  spunea Maria Macovei.
Intre momentele importante din viata ei este Festivalul Cantarea Romaniei cand a castigat medalia de aur si a evoluat alaturi de artisti din sapte tari. La festival a asistat Nicoale Ceausescu alaturi de intreg Comitetul Central.
Ea avea sa destainue ca atunci cand a fost admisa la Pedagogie, tatal ei a vandut casa  si a cumparat una mai aproape pentru a nu sta la internat.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*