Intervenție dificilă a pompierilor militari, sâmbătă seară, la un incendiu izbucnit la o locuință cu anexe din satul sucevean Părhăuți,comuna Todirești. Intervenția a fost dificilă din cauza vântului puternic, drumului îngust care ducea la locuința dar și a pantei unde era amplasată. Militarii și voluntarii din comună intervenind cu furtunele de la mai bine de 50 de metri. Lupta cu flăcările s-a făcut pe un ger de minus 20 de grade și a durat până după miezul nopții.
Pompierii militari au fost solicitați, la ora 19.10, să intervină pentru stingerea flăcărilor la o casă particulară și două anexe ale unei femei care locuia împreună cu nora din Părhăuți. Dacă Gospodăria situată în pantă dar și drumul îngust, o parte acoperit cu gheață au făcut ca deplasare autospecialelor să fie îngreunată. La fața locului au ajuns nu numai pompierii militari ci și mașina serviciului de Voluntari a Primăriei comunei care a alimentat mașina de intervenție a militarilor pentru ca intervenția să fie mult mai eficientă. Mai mult, s-a acționat de la 50 de metri la intervenție întrucât casa era în pantă iar diferența de nivel de la drm la casă era de 15 metri.
Drumul îngust și o porțiune acoperit cu casă a făcut ca o autospecială a pompierilor militară cu trei militari în interior să se răstoarne. Nici două tractoare nu au reușit să intre pe acest drum pentru că era foarte îngust. În cele din urmă, potrivit primarului comunei,Vasile Avram, un localnic care avea casa în acea zonă a trebuit să taie din gard pentru a da acces oamenilor în uniformă să poată scoată utilajul de intervenție la drum. Edilul dă vina nu pe faptul că nu a fost împrăștiat material antiderapant pe drum ci pe un izvor care și-a croit scurgerea pe acest tronson a cărei apă a înghețat din cauza gerului.
Ușor, cu ajutorul unui cric de la descarcerare , mașina a fost ridicată din șanț. Autospecială nu a suferit avarii cu excepția parbrizului care s-a spart. Din fericire cei trei pompieri militari prinși în interior nu au suferit leziuni. Au fost scoși oameni din casele vecine mai ales că vântul puternic amenința să cuprindă și locuințele învecinate.
Ca măsură de prevenție, militarii au luat măsura de a interveni cu furtunele și pe una dintre case vecine care se afla amplasată pe direcția vântului. Intervenția militarilor și a voluntarilor a fost extrem de dificilă. Localnicii sunt însă revoltați că pe drumurile comunale cu se intervenite cu utilajele de dezăpezire și nici nu se împrăștie cu material antiderapant și din această cauză gheața s-a format.
La rândul său, șeful ISU , general de brigadă Ion Burlui a declarat că intervenția la incendiu s-a făcut în timp util dar a fost dificilă, pe de o parte din cauza că mașinile au avut de parcurs un drum îngust dar și din cauza faptului că locuința se afla în pantă. Întrebat dacă autospeciala s-a răsturnat din cauza că pe drum nu s-a intervenit cu material antiderapant, șeful ISU a răspuns:,, Dacă s-ar interveni pe drumurile comunale atunci unde s-ar mai da copii cu săniuța?,,