Miercuri 09 Octombrie 2024, Actualizat acum 282 zile 12:00 am

Suceveni prinşi după ce au tăiat copaci ilegal

Agenţii Postului de Poliție Izvoarele Sucevei, în baza unor informații obţinute  s-au sesizat, vineri, cu privire la faptul că   Vasile H., de 66 ani, din satul Brodina, a tăiat din pădurea proprietate mai mulţi arbori nemarcați.

La fața locului, agenţii de poliţie, însoţiţi de un lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Brodina , împreună cu   proprietarul terenului, H. Vasile, au constatat că în perioada 23 decembrie 2013 – 10 ianuarie 2014, au fost tăiați  ilegal 8 arbori de pe picior, specia foioase şi răşinoase, cu un volum de 4,224 mc,  cu  o valoare de  547,78 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

De asemenea, sâmbătă, poliţiştii Postul de poliţie Vama, s-au sesizat cu privire la faptul că Andrei Ţ., de  29 ani, localnic,  taie ilegal arbori şi transportă masă lemnoasă la domiciliu.

Cu ocazia cercetărilor, a fost identificat un autoturism de teren,  proprietatea lui Cosmin Ţ., care a declarat că  vine de la o  exploatare, de unde a achiziţionat material lemnos.

În interiorul autoturismului au fost descoperite  12 piese de arbori, cu lungime de aproximativ 1 metru fiecare şi diferite grosimi, cel în cauză  declarând că  materialul  lemnos  îl are de la un lucrător de la o exploatare forestieră.

În urma verificărilor efectuate în zonă, poliţiştii au identificat un număr de 22 de piese de arbori, cu lungimi cuprinse între 4 şi 16 metri şi  în urma inventarierii, a rezultat cantitatea aproximativă de 10,17 mc lemn rotund de lucru, de esenţă brad şi molid, în valoare de aproximativ 762,75 lei.

Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta, până la clarificarea provenienţei şi definitivarea cercetărilor.

În ambele cauze cercetările sunt continuate, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională şi urmând a se dispune procedural.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*