Vineri 20 Septembrie 2024, Actualizat acum 263 zile 12:00 am

9 tone de echipamente electrice, trimise la reciclare de suceveni

Sucevenii au renunţat sâmbătă la o mulţime de echipamente electrice şi electronice defecte şi învechite, trimiţându-le la reciclare.

Acţiunea, organizată de Asociaţia RoRec, împreună cu Primăria Suceava, s-a dovedit a fi binevenită, peste 9 tone de deşeurilor electrice fiind colectate, în decurs de aproximativ 10 ore.

În cadrul acestei campanii au fost colectate peste 70 de echipamente electronice de mari dimensiuni – frigidere, combine frigorifice, maşini de spălat – care au fost ridicate de la domiciliul proprietarilor, în baza programărilor telefonice, precum şi peste 90 de televizoare. Pe lângă acestea, sucevenii au renunţat la o mulţime de echipamente IT învechite, defecte, dar şi alte aparaturi casnice, de mici dimensiuni.

Uimitor a fost faptul că sucevenii au adus la cele 5 puncte de colectare din oraş peste 60 de kg de baterii şi acumulatori.

Ne bucură faptul că sucevenii au înţeles mesajul campaniei precedente, prin care le explicam că o baterie aruncată poluează un metru pătrat de teren şi 10 litri de apă”, a declarat Cătălina Biholar, reprezentant al Asociaţiei RoRec.

Sucevenii care s-au debarasat de echipamentele electrice vechi sau uzate au fost înscrişi automat în tombola a cărei câştigători au fost desemnaţi


Loading...

loading...
  • 28 octombrie 2013
  • 33 vizualizări
  • Comentariile sunt închise pentru 9 tone de echipamente electrice, trimise la reciclare de suceveni

Comentariile sunt închise.