Vineri 20 Septembrie 2024, Actualizat acum 263 zile 12:00 am

Spitalul din Fălticeni are toate “şansele” să nu mai vadă nici un ban în acest an

Finanţarea spitalului care se tot construieşte la Făticeni de două decenii a intrat într-un nou con de umbră, în pofida afirmaţiilor optimiste ale edilului Cătălin Coman.

Într-o comunicare oficială, Serviciul de presă şi relaţii publice al Ministerul Sănătăţii precizează că, în acest an, din bugetul Ministerului Sănătăţii, pentru derularea lucrărilor la obiectivul de investiţii în continuare „Spital Municipal Fălticeni”  sunt alocate prevederi bugetare în sumă de 3.000.000 lei.

Primarul Cătălin Nechifor declara, în această săptămână, că a primit asigurări de la “un secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii” că va fi disponibilizată o tranşă de … 8 milioane de lei în această toamnă.

Dar, apoi, chiar el recunoaşte că Guvernul nu a stabilit data exactă a noii alocări de fonduri.

Şi, probabil, nici nu o va stabili prea curând, având în vedere declaraţia de vineri 25 octombrie a premierului Victor |Ponta  , cel care îşi amintea că are “o mare obligaţie pentru spitalul din Fălticeni” și potrivit căreia rectificarea bugetară de săptămâna viitoare va fi negativă.

În mod direct, acest lucru înseamnă “tăieri” de finanţe de la toate ministerele.

Spitalul municipal din Fălticeni figurează – alături de cele din Sebeş şi Roşiorii de Vede – pe lista de investiţii anexă a Ministerului Sănătăţii, ca obiective aparţinând autorităţilor administraţiei publice locale.

“Finanţarea acestor obiective, prin alocarea de fonduri prin transfer din bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetele administraţiei publice locale, pentru asigurarea premiselor continuării şi finalizării acestora, poate fi avută în vedere şi în perioada 2013 – 2016 funcţie de fondurile ce vor fi aprobate cu această destinaţie în bugetele anuale ale Ministerului Sănătăţii” se precizează în comunicatul ministerului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*