Marti 16 Iulie 2024, Actualizat acum 197 zile 12:00 am

FOTO Un bărbat din Suceava a reclamat că a fost înşelat cu 35.000 de euro. A vândut o maşină, dar nu a mai primit banii

Un bărbat din judeţul Suceava a reclamat la Poliție că a fost înșelat cu 35.000 de euro de un botoșănean. Pe 3 iulie 2024, ora 15.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 45 ani, din comuna Volovăț, despre faptul că a fost înșelat la o tranzacție auto de către un bărbat, aparent din municipiul Botoșani, județul Botoșani.

Polițiștii au constituit de îndată o echipă operativă de cercetare, stabilind faptul că partea vătămată locuiește în com. Volovăț, iar cu aproximativ o săptămână în urmă, a hotărât să scoată la vânzare autoturismul personal în valoare de cca. 35.000, motiv pentru care a postat un anunț pe un site de specialitate. Ulterior, la 02.07.2024, partea vătămată a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a comunicat faptul că este interesat de autoturismul pe care l-a postat pentru vânzare. Astfel, cele două persoane au căzut de comun acord să se întâlnească la domiciliul părții vătămate din comuna Volovăț.

La domiciliul părții vătămate din comuna Volovăț, s-a prezentat persoana de sex masculin, cu care discutase în prealabil și căreia i-a prezentat autoturismul. După purtarea unor discuții, au ajuns la o înțelegere, partea vătămată a fost de acord să vândă autoturismul persoanei care a venit la el, contra sumei de 35.000 de euro, motiv pentru care cei doi au încheiat un contract de vânzare – cumpărare la un birou de acte din Municipiul Rădăuți. Aici, partea vătămată a aflat și presupusa identitate a cumpărătorului, respectiv faptul că ar fi un bărbat de 42 ani, din mun. Botoșani.

Ulterior, după semnarea contractului, persoana care s-a prezentat ca fiind cumpărătorul a efectuat o plată de pe o aparentă aplicație bancară arătându-i părții vătămate o captură de imagine pe telefonul mobil, suma de bani urmând să fie virată însă efectiv în cursul zilelor de 03.07.2024 sau 04.07.2024. Cu toate acestea banii nu au mai fost virați.
Au fost efectuate activități investigative și s-a stabilit că persoana în cauză este pretabilă la săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune cu acest mod de operare, astfel încât s-a stabilit organizarea prinderii în flagrant.

Astfel, la data de 03.07.2024, în jurul orei 19:30 a fost organizată prinderea în flagrant, stabilindu-se că presupusul cumpărător este de fapt un bărbat 43 ani, din mun. București. Acesta a fost legitimat de polițiști și preluat în custodie, fiind condus pentru cercetări la sediul Poliției Municipiului Rădăuți. În urma administrării materialului probator s-a dispus măsura reținerii față de bărbatul de 43 de ani din mun. București pentru o perioadă de 24 de ore.
În urma cercetărilor efectuate, autoturismul aparținând părții vătămate a fost recuperat și predat acesteia. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „înșelăciune”, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

 Urmareste-ne pe Google News


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*