Vineri 05 Iulie 2024, Actualizat acum 186 zile 12:00 am

Persoană cercetată pentru dare de mită, după ce un agent de poliţie, examinator auto, a făcut denunţul

Un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de examinator în cadrul probei practice pentru obţinerea permisului de conducere, în localitatea Suceava, judeţul Suceava, a identificat, luni, între înscrisurile depuse în dosarul unui candidat suma de 500 lei.
Ca urmare a intenţiei candidatului de a-i remite această sumă,  agentul de poliţie a anunţat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, ocazie în care, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a fost organizată activitatea de prindere în flagrant a persoanei care a oferit suma de bani.
Cercetările sunt efectuate în continuare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul comiterii de către suspect (candidatul pentru obţinerea permisului de conducere) a infracţiunii de dare de mită.
Recomandări de la DGA
Mesajul Direcţiei Generale Anticorupţie adresat cetăţenilor este de a avea un comportament corect în relaţia cu funcţionarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a nu se expune riscului de comitere a unei fapte penale întrucât funcţionarii publici au obligaţia legală de a sesiza organele competente cu privire la orice încercare de influenţare a actului legal pe care îl au în competentă soluţionare.
În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziţie Sistemul Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.
La nivel judeţean, pot fi formulate sesizări la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava – 0230203341 sau prin prezenţă personală la sediul serviciului din municipiul Suceava, str. Petru Rareş, nr. 12, judeţul Suceava ori prin e-mail la adresa suceava.dga@mai.gov.ro.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*