Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO Haine și încălțăminte contrafăcute, de circa 50.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor perchezitii

Haine și încălțăminte contrafăcute, de circa 50.000 lei, au fost confiscate de polițiști în urma unor perchezitii. La data de 23.02.2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, au desfășurat o acțiune pentru punerea în executare a 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza orașului Gura Humorului, jud. Suceava la locuințele unor persoane, la puncte de lucru ale unor agenți economici și la imobilele unde existau informații că s-ar afla depozitate bunuri susceptibile a fi contrafăcute și comercializate ilegal.

Au fost percheziționate 5 imobile și 3 autoturisme și au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 117 perechi pantofi sport, inscripționate cu mărci de prestigiu, înregistrate și protejate pe teritoriul României, precum și cantitatea totală de 20 articole de îmbrăcăminte, având inscripționate mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, produse susceptibile de a fi contrafăcute şi în legătură cu săvârşirea faptei pentru care s-a început urmărirea penală. Valoarea estimativă a produselor ridicate este în sumă de aproximativ 50.000 lei.

În cauză urmează a fi administrate și alte mijloace de probă pentru probarea întregii activități infracționale, cercetările fiind continuate de către lucrătorii din cadrul S.I.C.E. – Compartimentul Gura Humorului sub supravegehrea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, faptă prev . si ped. de art. 102, alin.1, lit.b și din Lg. 84/1998 privind ,,mărcile si indicațiile geografice”, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*