Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

FOTO Incendiu puternic la o pensiune. Pompierii au intervenit cu nouă autospeciale

Un incendiu puternic a distrus o pensiune din localitatea suceveană Mălini. Au intervenit pompierii militari și civili, cu 9 autospeciale de stingere, o autoscara de lucru la inaltime si o ambulanta SMURD. Pensiunea respectiva a fost inchisa de catre inspectorii de specialitate ai ISU Suceava, pe data de 30.12.2023. De asemenea, operatorului economic i s-a aplicat sanctiunea complementara cu amenda de 100.000 lei.

Incendiul se manifesta generalizat la doua cladiri alipite. Pompierii militari si civili lucreaza pentru localizarea incendiului. Deoarece pensiunea era inchisa, incendiul a fost observat si anuntat cu intarziere.
Flăcările au izbucnit în zona camerei tehnice, amplasată între cele două clădiri de cazare, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

„Inspectorii de specialitate ai ISU Suceava au închis pensiunea, care nu avea autorizație de securitate la incendiu, deoarece nu se respecta corelarea gradului de rezistență la foc, cu numărul de niveluri supraterane maxim admise – clădiri cu gradul de rezistență V (cinci) la foc, construite pe trei niveluri supraterane – parter, etaj și mansardă. Mai precis, planșeele de peste parter, etaj și mansardă erau construite din lemn, la fel ca și scara de evacuare a utilizatorilor (tot din lemn), constantându-se astfel încălcarea gravă a cerinței securitate la incendiu”, susțin reprezentanții ISU Suceava.

Astfel, proprietarii obiectivului turistic au fost amendați cu 100.000 de lei, iar ca sancțiune complementară, a fost oprită funcţionarea ori utilizarea construcţiilor sau amenajărilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*