Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Trei persoane, care au obținut ilegal fonduri europene, trimise în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei persoane, anchetate pentru săvârşirea a unor infracţiuni de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, comise în forma autoratului şi a instigării, se precizează într-un comunicat.

„În perioada 2012 – 2016, doi dintre inculpaţi, la instigarea şi cu sprijinul celui de-al treilea inculpat, ar fi depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit mai multe documente/ declaraţii false şi inexacte (adeverinţe, declaraţii pe propria răspundere, etc.) pentru a dovedi îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate în cadrul Măsurii 112 -“Instalarea tinerilor fermieri”. Acţionând în această manieră, cei inculpaţi ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 355.560 lei.  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, precizează DNA Suceava.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*