Vineri 12 Iulie 2024, Actualizat acum 193 zile 12:00 am

Percheziții într-un dosar de înșelăciune. Mai multe persoane păcălite de administratorul unei firme

La data de 04.10.2023 polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava  – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, au organizat o acțiune pentru punerea în executare a 2 mandate de percheziție domiciliară emise intr-un dosar ce privește infracțiuni de inșelăciune comise de către administratorul unei socieăți comerciale din comuna Fântânele, sat Stamate.

În cadrul acțiunii  au fost percheziționate imobile amplasate în com. Fântânele și mun. Suceava, pentru identificarea de mijloace materiale de probă ce interesează cauza.

Au fost identificate acte contabile și înscrisuri ce interesează cauza și care constituie mijloace materiale de proba.

Cauza privește fapte comise în perioada 2021 – 2023, de către administratorul societății care a indus în eroare mai multe persoane fizice, cărora le-a prezentat ca adevărat faptul mincinos că va executa articole de mobilier, a încasat sume de bani cu titlu de  avansuri, a utilizat mijloace frauduroase constând în contracte de prestări servicii / facturi etc. emise în numele agentului economic pe care-l administra,  însă nu a confecționat mobilierul și nici nu a restituit avansurile încasate.

Din cercetări s-a stabilit faptul ca suspectul a părăsit teritoriul României, fiind efectuate verificări in vederea identificării acestuia, luarea masurilor legale și tragerea la raspundere.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*