Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Acțiune de amploare în comuna Șcheia. Mai multe persoane reținute de polițiști

La nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția 9 Poliție Rurală Șcheia în ziua de 30.06.2023, s-a organizat o acțiune proprie pentru asigurarea și menținerea ordinii publice, în vederea îmbunătățirii climatului siguranță publică, întărirea autorității poliției și diminuării riscului rutier, creșterea vizibilității elementului poliţienesc şi descurajarea infracționalității stradale.

La acțiunea organizată au participat un număr 14 polițiști, din care 13 lucrători din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia și 1 lucrător din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Criminalistic, respectiv 4 lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, acţionând în zonele stabilite cu autospeciale din dotare.

 

În cadrul activităților asociate Acțiunii Blocada au fost constatate 2 infracțiuni flagrante, au fost desfășurate 2 percheziții domiciliare și s-a dispus măsura reținerii față de o persoană.

Au fost controlate 89 de autoturisme, 33 de șoferi fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest.

Au fost reținute 4 permise de conducere (toate pentru conducere sub influența alcoolului) și au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare, fiind aplicate și 6 sancțiuni la regimul rutier în valoare de 2.610 lei.

 

În cadrul acțiunii, polițiștii judiciariști au documentat și o infracţiune de furt calificat prev. de art. 228 alin. 1 rap. la art. 229 alin. 1 lit. d) Cod penal comisă în perioada 21-25.06.2023, în dauna unei persoane vătămate din sat/ comuna Șcheia, jud. Suceava. Au fost obținute și puse în executare  două mandate de percheziție domiciliară.

După probarea activității infracționale polițiștii au dispus măsura reținerii față de un tânăr de 18 ani, acesta fiind bănuit de comiterea unei infarcțiuni de furt din locuință. Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

 

Pe linie rutieră, în timp ce acționau conform planului de acțiune, pe raza localității Sf. Ilie, comuna Șcheia, lucrătorii SPR 9 Șcheia au depistat în flagrant pe un bărbat în vârstă de 57 ani, din comuna Moara, jud. Suceava, care conducea auto având o alcoolemie de 0,75 mg/l aclool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev. de art. 336 alin. (1) Cod Penal.

De asemenea, la data de 30.06.2023, în timp ce acționau conform planului de acțiune, pe raza localității Stroiești, comuna Stroiești, lucrătorii SPR 9 Șcheia au depistat în flagrant pe un bărbat în vârstă de 32 ani, care conducea auto având o alcoolemie de 0,43 mg/l aclool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe faptă prev. de art. 336 alin. (1) Cod Penal.

 

La nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor astfel de acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*