Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Cele mai haioase sporturi din lume

Atunci când mizezi la pariuri online, poate deveni foarte ușor să pierzi esența sportului în general – că acesta trebuie să distreze publicul. Poate că la fotbal sau tenis ne mai facem nervi când favoriții noștri pierd, însă la aceste sporturi chiar e greu să te superi, indiferent de cine se impune.

Sepak Takraw

Un sport popular în Asia, Sepak Takraw unește, într-un mod absolut fabulos, mai multe sporturi într-unul singur: fotbal, volei, chiar și arte marțiale. Cum se joacă? E un fel de tenis cu piciorul, unde combatanții trebuie să trimită mingea peste fileu, folosindu-se de orice parte a corpului în afară de mâini. Toată “schema” este însă că fileul este pus undeva la înălțimea unui joc de volei. Astfel, trebuie să fii de-a dreptul acrobat pentru a lovi mingea exact cum trebuie. Mai ales că aceasta este mult mai mică decât una de fotbal.

Șah-box

Poate că nu-ți vine să crezi, dar primul meci de șah-box a avut loc acum două decenii. De atunci, a prins destul de mult la public, chit că la noi nu se vorbește deloc de acest sport. Își are originea în benzi desenate, dar contactele din ring sunt cât se poate de adevărate. Rundele de șah și de box sunt alternate, fiecare având câte trei minute. Cu siguranță nu vei vedea acest sport prea curând în oferta caselor de pariuri de pe net, însă e o disciplină interesantă.

Căratul Nevestei

Nu prea sună a sport, nu? E însă un “joc” inventat de finlandezi acum vreo trei decenii, care implică fix acest lucru: ca sportivii să-și care nevasta în spate pe un traseu care măsoară puțin peste 250 de metri. Este nevoie de forță, strategie, dar și de o nevastă cât mai “ușoară”. Evident, există și o greutate minimă, setată la 49 de kilograme. Traseul este și el plin de obstacole, cei angrenați având nevoie de antrenamente serioase înainte de a putea participa la un concurs în toată regula.

Fotbal cu bule

Fotbalul este un sport care oferă multe variații, unele câștigând simpatizanți de-a lungul timpului. Așa au ajuns fotbalul în sală sau fotbalul pe plajă să devină sporturi tratate serios, cu competiții organizate de FIFA. Să fie, în următorii ani, și rândul fotbalului cu bule? Puțin probabil, dar tot discutăm despre un sport extrem de haios. Se respectă cam aceleași reguli ale fotbalului normal, doar că jucătorii sunt înveliți într-un balon în partea superioară a corpului. Devine cam greu să treci în viteză pe lângă adversar.

Turnee de pălmuit

E cam greu să găsim o definiție în română pentru acest sport, dar regulile sunt destul de clare și simple. Față în față se află doi sportivi, care își vor da palme, pe rând, până când unul dintre ei cedează. Sună destul de brutal și chiar este. Mulți ajung cu fețele umflate serios după câte un turneu din acesta. Deloc surprinzător, totul a pornit din “Mama Rusie”. Acest sport a prins repede la public prin clipurile de pe youtube. Atât de mult, încât competiții întregi sunt transmise pe această platformă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*