Miercuri 07 Iunie 2023, Actualizat acum 157 zile 12:00 am

VIDEO Un tânăr de 23 de ani a „testat” puterea noului BMW din dotarea poliției, dar și vigilența oamenilor legii. Șoferul a fost reținut după o urmărire ca-n filme

Un tânăr de 23 de ani a „testat” puterea noului BMW din dotarea poliției, dar și vigilența oamenilor legii. Șoferul a fost reținut. La 24 aprilie 2023, ora 16.30, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce efectua serviciul pe DN 17A Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, marca BMW. Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, echipajul de poliție rutieră a pornit în urmărirea acestuia, cu autospeciala de serviciu, respectiv una dintre cele doua autospeciale noi, recent intrate în dotarea polițiștilor suceveni. Urmărirea s-a desfășurat pe o distanță de aproximativ 5-6 km.

Cei doi bărbați aflați în autoturismul urmărit au abandonat mașina și au fugit în pădure, fiind urmăriți de către echipajul de poliție, care i-a somat. Ulterior, aceștia au fost imobilizați.

Conducătorul autoturismului, un tânăr, de 23 de ani, din Rădăuți, nu avea dreptul de a conduce, fiind cercetat într-un dosar pentru o infracțiune la regimul rutier. De asemenea, autoturismul figurează cu mențiunea sechestrului. Față de conducătorul autoturismului a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 ore.

Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar și obiectiv, în continuare șoferi iresponsabili încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substențe interzise de către șoferi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*