Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Descoperă AICI 6 idei de umplere a unui gard de gabioane!

Gardurile de gabioane reprezintă noua modă în materie de împrejmuiri și delimitări de proprietăți, dar nu numai. Folosite inițial pentru consolidarea de maluri sau terenuri, ele au început să fie promovate treptat și ca elemente de design arhitectural, decorativ, cu funcțiuni mixte. Popularitatea lor în creștere poate fi ușor observată dacă te deplasezi pe străduțele din Iași, spre exemplu, dar și în zona rurală a județului.

Astfel, dacă ai în plan să construiești un astfel de gard, trebuie să știi că nu e deloc complicat, putând fi realizat de către oricine, cu puțină îndemânare și înclinație spre proiecte DIY. Vei avea nevoie doar de două componente esențiale: plasa metalică și materialul de umplere.

Iar dacă vorbim de materialul de umplutură, posibilitățile sunt nenumărate! Trecând peste paradigma gardului de gabioane din piatră simplă, rotundă, aceste structuri pot fi umplute cu multe alte categorii de materiale, la care, probabil, nici nu te-ai gândit. Iar multe dintre acestea le poți procura foarte ușor, la prețuri avantajoase!

 

Iată 6 idei de materiale cu care poți să-ți umpli și tu gardul de gabioane: 

 

  • Piatra de râu. Este cel mai la îndemână material pe care îl poți procura, chiar gratuit dacă locuiești în apropierea unui râu. Este natural și rezistent, cu dimensiuni și cromatici variate. Este tipul de material cu care nu dai greș, dar nici nu ieși prea tare în evidență. 

 

  • Cărămida. Acest material este, la fel de ușor de procurat, chiar și fără bani dacă provine din demolări. Nu-ți face griji dacă e spartă, pentru că oricum ea va trebui mărunțită în 3-4 bucăți, în funcție de preferințe. Avantajul cărămizii constă în greutatea redusă și presiunea scăzută exercitată asupra solului de susținere. 

 

  • Bucăți de beton. Și acest material este unul accesibil, care poate fi găsit pe mai toate șantierele de construcții din zona în care locuiești. Este un material rezistent, dar mai puțin aspectuos, însă gabioanele se vor putea construi foarte repede, în funcție și de dimensiunea bucăților și felul în care dorești să le îmbini. 

 

  • Resturi din construcții. Gabioanele sunt foarte versatile, astfel încât materiale de umplere sunt și ele nelimitate. Practic, poți folosi orice fel de resturi din amenajări și construcții: lemn vechi, sticle, plastice dure, bolțari sparți, etc. 

 

  • Roci vulcanice. Bazaltul și granitul sunt printre cele mai apreciate materiale de umplutură folosite în România. Ele sunt mai dure și cu un aspect estetic superior pietrei de râu, dar sunt și mai dificil de procurat. În plus, prețul lor e destul de piperat.

 

Roci calcaroase 

Deși cele menționate mai sus pot reprezenta o opțiune temporară (în afară rocilor vulcanice), în realitate, dacă îți dorești un material durabil, care să arate foarte bine și care să ofere curții tale un aspect deosebit, alegerea potrivită este roca calcaroasă.

Materiale de umplutură provenite din acest gen de roci sunt relativ noi pe piața din România, însă devin din ce în ce mai apreciate și populare. Dacă vrei să vezi cum arată o piatră albastră-cenușiu pentru garduri din gabioane, intră pe site-ul celor de la Rotanis.ro, distribuitor inclusiv în județul Iași. Este un derivat din marmură cu inserții sclipitoare, foarte spectaculos, dar si rezistent. 

Atunci când iei decizia de a-ți amenaja curtea cu un gard de gabioane, cel mai bine este să apelezi la specialiști care te vor ajuta cu sfaturi, dar și cu produse bune, transport și un raport corect calitate-preț. În caz contrar, pe termen lung, este posibil să te confrunți cu situații mai puțin plăcute, care doar îți vor îngreuna munca și te vor face să depui mai mult efort decât este necesar!

Orice material ai alege, este important să-l integrezi în peisajul și cromatica amenajărilor exterioare din cadrul gospodăriei tale. Cere părerea unui specialist care te va putea îndruma mult mai bine. Poți merge să descoperi alte proiecte similare și să vezi ce spun  proprietarii unui astfel de gard. O cât mai bună informare pe acest subiect este esențială pentru demararea unui proiect de împrejmuire care va atrage, cu siguranță, privirile vecinilor și trecătorilor.

 

Sursa foto:  Pixabay.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*