Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

O femeie din Suceava va putea duce o viață normală după ce a primit rinichi de la un bărbat decedat

Rinichii prelevaţi zilele trecute la Spitalul de Neurochirurgie, de la un donator aflat în moarte cerebrală, au ajuns la doi pacienţi care se aflau în program de dializă cronică. Transplanturile au fost efectuate la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” în noaptea de sâmbătă spre duminică. Astfel, un bărbat în vârstă de 54 de ani din judeţul Iaşi şi o femeie de 56 de ani din judeţul Suceava vor putea duce o viaţă normală în urma transplanturilor realizate de medicii ieşeni. Bărbatul făcea şedinţe de dializă din anul 2021, iar femeia din anul 2016, scrie Ziarul de Iasi.

„Ambii pacienţi se recuperează în Compartimentul de Transplant, aşteptăm acum ca funcţia lor renală să se apropie de normal şi ulterior să fie preluaţi în ambulatoriu. Vor fi văzuţi la controale regulate şi vor urma un tratament special cu imunosupresoare. Până acum au fost două operaţii de la donator cadaveric, aceasta a fost a doua, şi mai sunt încă două transplaturi programate de la donator viu”, a explicat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

În acest an, la Iaşi au fost două prelevări de organe, iar în acest caz donator a fost un bărbat în vârstă de 56 de ani din judeţul Harghita, aflat în moarte cerebrală în urma unui anevrism. Prelevarea de la Spitalul de Neurochirurgie a fost posibilă datorită familiei bărbatului care a fost de acord să doneze organele pentru a salva alte vieţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*