Miercuri 08 Februarie 2023, Actualizat acum 38 zile 12:00 am

Subsecretarul de stat Haralambie Bidu: Guvernul a stabilit o nouă modalitate de acordare a despăgubirilor pentru pagubele produse de animale sălbatice

Guvernul a stabilit o nouă modalitate de acordare a despăgubirilor pentru pagubele produse de animale sălbatice. Anunțul a fost făcut de subsecretarul de stat, Haralambie Bidu, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

„Începând din acest an, Guvernul a stabilit prin HG nr. 3/ 2023 o nouă modalitate de acordare a despăgubirilor, pentru pagubele provocate de animalele sălbatice, proprietarilor de animale sau de culturi agricole, respectiv, de gospodării. Cei afectați trebuie să depună cererile de despăgubire la primăria din unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia a avut loc incidentul, iar deciziile de despăgubire și plata sumelor stabilite de comisia de constatare revin Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Alocarea bugetară pentru aceste despăgubiri este cea mai mare de până acum: 8.000.000 de lei”, susține Bidu.

Potrivit acestuia, dacă în cazul atacurilor asupra oamenilor și eventualelor răni sau decese cauzate de animale sălbatice, despăgubirile se vor aloca prin ordinul Ministrului Mediului, în situația pagubelor produse culturilor agricole, silvice, animalelor domestice și autovehiculelor, în urma accidentelor de circulaţie şi persoanelor fizice, de exemplare din speciile de faună de interes cinegetic cuprinse în Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, despăgubirile se acordă de către ANPM, în baza deciziei unei comisii întrunite la nivel local.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*