Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Cel mai căutat hoț din 2022 a fost prins de polițiștii suceveni. Prejudiciul este de peste 500.000 euro

La data de 13 ianuarie 2023, în baza datelor și informațiilor deținute și prin exploatarea canalelor oficiale de colaborare cu autoritățile judiciare din Germania, polițiștii suceveni, coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au reușit să îl captureze și să îl aducă în țară pe un bărbat de 35 de ani, Andrei Alexandru Juravle, bănuit de săvârșirea mai multor furturi în anul 2022 pe raza județului Suceava.

 În cursul zilei de ieri, bărbatul de 35 de ani, a fost prezentat instanței de judecată care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru mai multe fapte de furt comise pe raza județului Suceava în anul 2022. Prejudiciul total al faptelor de furt săvârșite de către bărbatul de 35 de ani sau în care este bănuit de implicare în complicitate cu alți autori în ultima perioadă este estimat la peste 500.000 Euro. Bărbatul de 35 ani și alți complici care au organizat gruparea infracțională sau au gravitat în jurul acesteia sunt bănuiți de săvârșirea a peste 10 fapte de furt cu prejudicii mari în zonele Rădăuți, Dornești, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Ulma, Straja, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi.

 În luna iulie 2022, polițiștii suceveni (Poliția Municipiului Rădăuți și Serviciul de Investigații Criminale – IPJ Suceava), sub coordonarea directă a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au reușit probarea activității infracționale a unei grupări infracționale nestructurate care opera în zona de nord a județului Suceava, săvârșind mai multe fapte de furt. Membrii asocierii infracționale s-au remarcat prin incisivitate și perseverență, dar și prin documentare a victimelor, faptele fiind săvârșite la pont și după desfășurarea unor activități complementare de tip infracțional în vederea asigurării unor profituri consistente garantate.

Gruparea infracțională s-a constituit în timp, prin participarea mai multor persoane care au gravitat inițial, în funcție de interese proprii sau momente de oportunitate, în jurul unui bărbat de 49 de ani din comuna Dornești.

Printre adepții conceptului infracțional s-a numărat și bărbatul de 35 de ani din comuna Brodina, județul Suceava, acesta deținând informații prețioase cu privire la anumite persoane care depozitează în mod precar sume de bani în locuințe din zona de nord a județului.

La data de 04.07.2022, în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale în mai multe cauze de furt din zona de nord a județului Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii au efectuat 12 percheziții domiciliare.

Cu ocazia activităților desfășurate, la domiciliile persoanelor vizate, respectiv gruparea infracțională din care făcea parte și bărbatul de 35 de ani din comuna Brodina, jud. Suceava, au fost identificate și ridicate sume mari de bani în numerar (aproximativ 70.000 euro și peste 120.000 lei), circa 300 litri de motorină, dispozitive special modificate pentru scoaterea combustibilului din rezervoare, precum și scule electrice provenite din săvârșirea de furturi și alte bunuri care interesează cauzele (bani, vehicule și bunuri în valoare de cca. 150.000 Euro).

Totodată au fost ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme și o autoutilitară, aparținând membrilor grupării și folosite la săvârșirea infracțiunilor. De asemenea, au fost puse in executare 10 mandate de aducere, vizând membrii grupării și persoane despre care au fost obținute date că dețin bunuri provenite din săvârșirea infracțiunilor.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea în arestul IPJ Suceava pentru o perioadă de 24 de ore a 7 suspecți cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Dornești, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat în formă continuată, ulterior o parte dintre aceștia primind și mandate de arestare preventivă.

La data desfășurării perchezițiilor domiciliare, bărbatul de 35 de ani bănuit de faptele de furt nu a fost identificat la domiciliul din comuna Brodina, județul Suceava. Au fost efectuate activități investigative și s-a constatat că acesta plecase anterior din țară. Procurorul de caz a continuat activitatea de documentare a cauzei cu sprijinul polițiștilor judiciariști, în baza probatoriului administrat reușindu-se prezentarea cauzei în fața judecătorului de la nivelul Judecătoriei Rădăuți, care la data de 15 iulie 2022 a emis față de bărbatul de 35 de ani mandatul de arestare în lipsă.

Prin organele judiciare din cadrul IPJ Suceava au fost demarate de îndată procedurile specifice, în scurt timp, în baza informațiilor deținute și exploatate de polițiști, fiind localizat bărbatul de 35 de ani bănuit de comiterea faptelor pe teritoriul unui stat străin.Prin resorturile instituționale competente au fost inițiate demersuri judiciare în baza procedurilor internaționale, bărbatul de 35 de ani din comuna Brodina, jud. Suceava fiind identificat și arestat în străinătate și ulterior extrădat și predat autorităților judiciare din Suceava, la data de 13.01.2023.

La data de 14 ianuarie 2023, bărbatul de 35 de ani din comuna Brodina, jud. Suceava a fost prezentat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți instanței de judecată care a confirmat mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile, suspectul fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea directă a procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*