Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Ruletă versus Blackjack: care din ele e o alegere mai bună

Atât  ruleta, cât și Blackjack, sunt două jocuri cunoscut ce fac parte inevitabil din oferta cazinourilor online. Amândouă sunt jocuri ce țin de norocul jucătorului însă se joacă diferit. Există păreri care susțin că ruleta e un joc mai interesant  și mai dinamic decât Blackjack, pe când alte păreri susțin contrariul. Totuși, amândouă sunt jucate și încercate de jucători. Multe cazinouri includ în pachetele lor de bun venit bonusuri ce pot fi utilizate la aceste două jocuri. Uneori jucători pot primi bonus casino fără depozit pe care să îl folosească la ruletă, sau un bonus ce poate fi rulat la jocurile de masă.

 

Ce are de oferit ruleta?

Ruleta este un joc apărut în secolul XVII, deși nu se știe exact sursa din care ar proveni. În secolele următoare ruleta s-a răspândit în întreaga lume câștigând popularitate. Odată ce jocul a ajuns pe continentul american, versiunea de atunci a suferit unele schimbări. În primul rând, aceștia au mai adăugat un număr jocului cu scopul de a crește avantajul casei, astfel apărând varianta americană a jocului de ruletă. În al doilea rând, roata pe care se învârtea bila a fost poziționată deasupra, modelul fiind preluat apoi de întreaga lume. Mai apoi, utilizarea dealerilor profesioniști a fost o idee care a prins la public și a continuat să fie promovată.

Ruleta nu e un joc dificil, regulile sale fiind ușor de învățat. Jocul are 37 de numere pe care se poate paria, acestea fiind dispuse pe zone și pe culori precum roșu, negru și verde. Două dintre variantele jocului (cea europeană și cea franceză) utilizează numere cuprinse între 0 și 3, iar cea americană are în plus numărul 00. În funcție de varianta la care se joacă, pot fi plasate diverse pariuri, acestea putând fi interioare (Split, Corner) sau exterioare (par/impar, negru/roșu). De regulă, varianta americană este evitată deoarece avantajul casei e mai mare, deci șansele de câștig ale jucătorului sunt implicit mai mici.

Ce are de oferit jocul Blackjack?

Blackjack e un joc popular oferit pe piață de cazinourile online. Jocul a apărut în jurul anului 1600, extinzându-se ulterior în cazinourile stradale din secolul al XVIII-lea  sub denumirea de Vingt-et-un (21). Jocul a fost celebru și încă mai este. Pe lângă faptul că a fost unul dintre jocurile preferate de Napoleon Bonaparte, în 2002 o întreagă sală a fost dedicată acestui joc, numită Sala Gloriei la Blackjack.

Ideea de bază a acestui joc constă în dobândirea unei mâini de joc care să aibă o valoare cât mai apropiată de 21, sau care să fie mai mică decât mâna dealerului. În joc cărțile de la 2 la 10 au valoarea scrisă pe ele, valetul, dama și  popa au valoarea 10, iar asul poate avea fie valoarea 1, fie 11. Jocul se bazează în mare parte pe reguli, însă și norocul își pune amprenta. Din punct de vedere al strategiilor de joc, sunt câteva care pot fi puse în aplicare, însă opțiunile sunt mai limitate în comparație cu ruleta. De regulă, Blackjack e un joc ale cărui runde durează puțin, decipartidelle vor fi destul de rapide.

Ruletă versus Blackjack

Dacă am compara aceste jocuri din punct de vedere al oportunităților de câștig, putem spune că șansele sunt cam același, deși uneori  Blackjack are un RTP mai mare decât ruleta. Din punct de vedere al strategiilor și tipurilor de pariuri, jocul de cărți Blackjack e mai limitat. Cu toate acestea, alegerile depind de preferințele fiecăruia, unii preferând ruleta, iar alții jocurile de cărți. Oricum, în ambele cazuri jucătorii vor avea parte de adrenalină și de suspans.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*