Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Tu cum îți răsfeți invitații? Află câteva preparate pentru un aperitiv pe gustul tuturor oaspeților

Te-ai săturat de aperitivele cu șnițele, chiftele și puțină brânză și vrei să-ți încânți invitații cu niște preparate diferite? Șnițelele și chiftelele sunt foarte bune doar că le regăsim cam în toate aperitivele, indiferent că mergem la cineva în vizită, la o nuntă sau un botez, acestea ne sunt puse în farfurie, motiv pentru care poate apărea saturația și nevoia de ceva nou, dar, bineînțeles delicios. Dacă ai nevoie de câteva idei pentru reîmprospătarea aperitivului citește articolul în continuare și inspiră-te din variantele propuse.

 

Iată 3 propuneri de preparate pentru un aperitiv delicios:

 

  1. Brioșele sărate

Brioșele se pregătesc ușor, sunt gustoase, iar pe lângă acestea sunt și aspectuase, lucru care îl va îndemna pe fiecare invitat să le guste. Pentru aluat ai nevoie de două ouă, făină, lapte sau lapte bătut, puțin ulei, cașcaval sau cheddar ras, o linguriță de praf de copt, sare și piper. Amesteci ingredientele uscate, mai exact făina, praful de copt, sarea și piperul, separat combini oul, cu laptele și uleiul, după care cele două compoziții le pui împreună, le amesteci și acum urmează partea interesantă. Pentru a face ca brioșele să fie cât mai gustoase adaugă în compoziția obținută cașcavalul sau cheddarul, bacon, diferite legume, precum ardei, mazăre, ceapă sau ciuperci, măsline, boabe de porumb și lista poate continua. Poți să adaugi multe ingrediente, însă depinde de ce îți place sau ce ai prin frigider. Dacă le prepari cu bacon sau șuncă și le servești cu ketchup, vor fi foarte apreciate de copii, deoarece gustul li se va părea asemănător cu cel pe care îl are pizza. Astfel, poți să-i mulțumești și pe cei mici care, poate sunt mai mofturoși.

 

  1. Biluțele de brânză

Biluțele de brânză se fac foarte ușor și nu ai cum să dai greș cu prepararea lor. Pentru aceste biluțe este recomandat să folosești brânză de burduf, de la Laktotrio.ro, pentru că are o aromă interesantă, ușor sărată, dar și puțin picantă. Brânza o amesteci cu piper și verdeață, după care începi să faci biluțe din această compoziție, pe care le poți trece prin mai multe tipuri de semințe, chimen, susan, mac sau diferite ierburi, pentru a avea pe masă diferite gusturi și texturi.

 

  1. Pui crispy

Șnițelele ai posibilitatea să le înlocuiești cu puiul crispy care poate fi un preparat chiar sănătos și o bună sursă de proteine. Pentru început tai pieptul de pui fâșii după care le pui în lapte și le lași o jumătate de oră la frigider. Carnea nu va avea gust de lapte, însă acesta va ajuta puiul să fie mult mai fraged. După ce a stat suficient în lapte, îl scoți, tapotezi puiul cu niște șervețele pentru a scoate laptele rămas și începi să-l condimentezi cu sare, piper, curcuma, care îi va da o culoare foarte frumoasă cărnii, usturoi granulat și ce condimente îți plac. Poți să pui amestec de condimente de cajun care este ideal pentru majoritatea tipurilor de carne. Mai departe vei da puiul prin făină, ou și fulgi de porumb care vor forma o crustă nemaipomenită. Opțional, adaugă susan negru în fulgii mărunțiți pentru a ieși mai aspectuoase fâșiile de pui crispy. Următorul pas este gătirea puiul, iar recomandat este să nu îl prăjești, ci să-l bagi la cuptor pentru a ieși un preparat mai sănătos. Asigură-te că ai pe masă și câteva sosuri, poate unul de usturoi sau unul picant care vor merge de minune cu fâșiile de pui.

Așadar, variante ușoare și gustoase pentru aperitivul oaspeților există și nu ai nevoie de ingrediente care se găsesc greu sau pe care nu le-ai mai folosit până acum. Așa că primește-ți invitații cu preparate originale și fii sigură că vor dori să tot vină în vizită.

Sursa foto: pexels.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*