Joi 20 Iunie 2024, Actualizat 12:00 am

Urmărire cu focuri de armă după un șofer băut

Un echipaj de ordine publica din cadrul Sectiei 9 Politie Rurala Scheia-Poliția Municipiului Suceava, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Scheia a observat în trafic, sâmbătă, un autoturism înmatriculat in judetul Suceava despre al carui conducator auto existau date ca a consumat bauturi alcoolice.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de cca. 4 km pe mai multe străzi din com. Scheia, iar ulterior pe raza mun Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns intr-o intersectie principala de pe raza mun. Suceava, conducatorul auto a franat brusc, iar politistii au coborat din autospeciala pentru a-l intercepta. Conducatorul auto a efectuat o manevra de mers cu spatele și a pornit din nou in viteză, moment in care cei doi polițiști au facut uz de arma, trăgând in anvelopele autoturismului, fără să se puna in pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri.

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Conducătorul auto de 51 ani din com. Scheia, jud. Suceava a fost extras din vehicul, iar in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool in aerul expirat. În urma verificarilor s-a stabilit ca șoferul este posesor de permis de conducere valid.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de distrugere si conducerea unui vehicul sub influenta alcolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului si pentru dispunerea masurilor legale față de conducatorul auto.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*