Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Club închis de polițiști după un control la miezul nopții

În doar trei săptămâni polițiștii suceveni au dispus suspendarea activității pentru 4 cluburi și localuri de pe raza județului Suceava, în toate situațiile fiind identificate în mod repetat încălcări ale legii în ceea ce privește vânzarea de tutun și alcool către minori dar și disfuncționalități pe linie economico- financiară. La nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor.

În noaptea de 11/12.11.2022, între orele 22:00-02:00, Poliţia municipiului Campulung Moldovenesc a organizat şi executat o acțiune în sistem integrat, cu efective sporite, vizând prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență și creșterea gradului de siguranță rutieră; intensificarea activităţilor de prevenire şi combatere a încălcărilor legislației penale și contravenționale (art. 3 pct. 19 din Legea 61/ 1991 – interzicerea servirii consumatorilor după ora de închidere stabilită și art. 3 pct. 22 din Legea 61/ 1991 – interzicerea comercializării băuturilor alcoolice către minori; verificarea situației minorilor identificați în obiectivele controlate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate agențiolor economici care au încălcat legislația 3 sancţiuni contravenționale și au fost confiscate sume de bani nefiscalizate. Astfel, la 11.11.2022, în jurul orei 22:10, a fost verificată o unitate de alimentație publică cu punctul de lucru în mun. Câmpulung Moldovenesc, stabilindu-se faptul că un minor de 14 ani, a fost servit cu băuturi alcoolice de către personalul angajat al unității. Atât unitatea economică cât și angajata localului au fost sancționate contravențional, iar complementar s-a dispus măsura suspendării activității societății pentru o perioadă de 10 zile. Ulterior, la 11.11.2022, în jurul orei 23:30, a fost verificată o altă unitate de alimentație
publică cu punctul de lucru în mun. Câmpulung Moldovenesc unde, pentru neregulile constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la OUG nr. 28/1999 (privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și Legea nr. 349/2002 (pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun) și s-a dispus confiscarea sumelor de bani din încasări întrucât aceastea nu era înregistrate în casa de marcat.

O componentă principală a acțiunii a fost siguranța tinerilor în incinta și în zona locațiilor de distracție, fiind desfășurate inclusiv acțiuni de testare cu noile aparate DragerDrugtest intrate în dotarea polițiștilor. Au fost controlate 45 de autoturisme identificate în zona cluburilor și locațiilor de distracție, realizându-se testări cu aparatele etilotest și cu aparatele Drugtest.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*