Marti 05 Martie 2024, Actualizat acum 64 zile 12:00 am

Tratamentul aritmiei cardiace la Spitalul de Cardiologie Clinică și Intervențională Arcadia

Spitalul de Cardiologie Clinică și Intervențională Arcadia este cea mai mare și mai modernă unitate monodisciplinară de profil din regiunea Moldovei, specializată în prevenția, diagnosticul şi tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Spitalul dispune de o structură echipată cu o tehnologie performantă ce susține calitatea actului medical, care include o unitate de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) Coronarieni, dotată cu sisteme ultraperformante de asistare respiratorie și monitorizare multiparametrică.

Electrofiziologia este ramura cardiologiei care are în prim plan diagnosticul și tratamentul disfuncțiilor ritmului inimii. Studiile electrofiziologice implică măsurarea semnalelor electrice produse de inimă cu ajutorul unor electrozi introduși până la nivelul acesteia pentru a detecta sursa unei aritmii. Studiul electrofiziologic poate fi indicat în cazul unei electrocadiograme anormale și la apariția următoarelor simptome: tahicardie, bradicardie, dureri în piept, palpitații, dispnee, amețeli, sincope, lipotimii.

Ablația prin radiofrecvență

 Ablația prin radiofrecvență este o procedură minim invazivă, efectuată sub anestezie locală, recomandată pacienților la care se impune tratamentul medicamentos cronic pentru tulburările de ritm cardiac. Scopul ablației prin radiofrecvență este de a elimina aritmia prin localizarea și ablația celui mai sigur și mai accesibil punct care fie va întrerupe un circuit de reintrare, fie va elimina un focar.

Procedura este recomandată pacienților tineri cu aritmii deja documentate electrocardiografic, dar și celor la care anamneza corectă ridică suspiciunea unei astfel de boli. La acești pacienți, tratamentul medicamentos antiaritmic pe termen nelimitat trebuie evitat pe cât posibil din cauza riscului crescut de reacții adverse importante.

Defibrilatorul cardiac

 Defibrilatoarele implantabile sunt capabile să recunoască și să trateze, inclusiv prin șoc intern electric, aritmiile cu potențial fatal. Două categorii de pacienți pot beneficia de implantarea unui defibrilator: cei care au suferit deja un stop cardiorespirator resuscitat și cei care încă nu au suferit un stop cardiorespirator, dar care, prezentând o boală avansată de inimă, prezintă riscul de a dezvolta tahiaritmii periculoase.

Implantarea defibrilatorului cardiac este o intervenție minim invazivă.

 Stimulatorul cardiac

 La Spitalul de Cardiologie Clinică și Intervențională Arcadia se pot implanta minim invaziv, interoga și programa stimulatoare cardiace (pacemakere) uni și bicamerale. Aceste dispozitive sunt indicate în cazul scăderii frecvenței cardiace până la un nivel periculos pentru viața pacientului. Stimulatoarele cardiace preiau conducerea asupra sistemului electric excitoconductor și îndeplinesc funcția de stimulare a inimii în mod artificial. Sondele sunt fixate la nivelul țesutului cardiac prin abord venos, iar stimulatorul se implantează sub piele, în zona umărului, sau sub mușchiul pectoral prin intermediul unei proceduri desfășurate cu anestezie locală.

www.arcadiamedical.ro
Programări: 0232 920


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*