Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Cele mai vechi jocuri de noroc

Pentru a putea înțelege mai ușor industria jocurilor de noroc trebuie să ne uităm întâi la bază și să vedem cum au început oamenii să joace și jocuri au apărut prima oară.

Una dintre principalele atracții atunci când vine vorba despre casino sunt sloturile video. Fie că vorbim despre jocuri clasice sau cu diferite teme interesante, în cea mai mare parte sunt ușor de înțeles, dar pentru a te familiariza cu fiecare slot în parte, operatorii de jocuri de noroc oferă posibilitatea de a juca păcănele online înainte de a încerca varianta pe bani reali. Cu toate acestea, deși sloturile reprezintă un mod modern de a te distra, ele au apărut cu mult după descoperirea unor jocuri de noroc precum loteria sau alte jocuri cu cărți. Se spune despre jocurile de noroc că au jucate pentru prima oară în China antică. Există mai multe repere pe care le putem culege pentru a înțelege exact care jocuri au stat la dezvoltarea acestei industrii, însă cu certitudine datele concrete sunt despre loterie, blackjack (21) și baccarat. Acestea sunt cele mai vechi jocuri de noroc pe care și astăzi le regăsești în oferta cazinourilor fizice și online.

Loteria

Loteria este o formă de joc de noroc care presupune extragerea de bile în vederea obținerii de premii în bani. Ulterior au fost adăugate diferite premii, precum mașini, apartamente și alte obiecte de valoare. Primele loterii înregistrate în istorie sunt cele care ofereau tichete și bani sub formă de premii au părut în secolul XV, în Țările de Jos. Mai multe orașe au organizat asemenea concurs pentru a putea strânge bani pe care i-au folosit la fortificațiile orașului și pentru ajutorarea săracilor.

O altă teorie spune că prima loterie datează din anul 187 înainte de Hristos, respectiv pe timpul dinastiei Han. Se spune că scopul acestei loterii a fost acela de a ajuta financiar multe proiecte guvernamentale, iar unul dintre ele a fost și construirea Marelui Zid Chinezesc. În schimb, prima loterie europeană își are originile în timpul Imperiului Roman. Atunci, fiecare invitat primea un bilet și apoi îi era acordat premiul scris pe bilet.

21 (Blackjack)

Se spune că anumiți cercetători au descoperit o variantă timpurile a blackjack-ului cunoscut astăzi și acesta a fost originar din Spania, iar jocul se numea Ventiuna. Se spune că prima oară a apărut în anul 1700, ulterior primind numele de Vingt-et-un, care în limba franceză înseamnă 21. Amploarea a luat-o abia în secolul  XVIII-lea, când cazinourile au început să ofere pariuri speciale, ceea ce a fost o mișcare înțeleaptă pentru că scopul a fost atins și blackjack a devenit extrem de popular.

Este un joc de cărți unde singurul adversar al jucătorului este dealerul. Cărțile primesc diferite valori, de la 2 la 9 primesc valorile înscrise pe ele, iar cărțile 10, J, Q și K au valoare zece. As-ul poate avea valora 1 sau 11, depinde foarte mult de situația în care se află jucătorul. Câștigă acela a cărui sumă totală la finalul unei runde este de 21 sau cât mai aproape, dar nu mai mare. Dacă suma este 22 sau mai mare, atunci jocul este pierdut indiferent de valoarea cărților dealerului/jucătorului.

Baccarat

Considerat unul dintre cele mai populare jocuri de cărți pe care le regăsești la toate cazinourile din lume, Baccarat îți propune acum mai multe variante ale acestui joc, care au derivat de la varianta apărută în urmă cu mai bine de 500 de ani în urmă. A fost jucat pentru prima dată în Italia medievală și la început era un joc de cărți accesibil doar de clasa superioară. Reprezintă creația lui Felix Falguiere, iar denumirea vine de la cuvântul zero în italiană.

Jocul a devenit popular datorită celor care au migrat de-a lungul timpului și tot așa au apărut mai multe variante. Din Italia a mers în Franța, apoi în America de Sud, iar fiecare dintre aceste zone și-au dezvoltat propria variantă, iar drept urmare au apărut variantele „Chemin de Fer”, „Chemmy” sau „Punto Banco”. Scopul jocului este de a prezice care dintre mâna bancherului sau a jucătorului va avea cel mai mare scor.

Fiecare dintre jucători va primi două cărți, iar acestea sunt dezvăluite și scorurile vor fi anunțate la masă. Se poate trage și o carte suplimentară dacă scorul permite lucrul acesta, trei fiind numărul maxim de cărți pentru fiecare dintre jucători. Cărțile de la 2 la 9 au valoarea înscrisă pe ele, în timp ce cărțile de la 10 la K au valoarea egală cu 0, iar As are valoare 1. Scopul fiecărui jucător este să pbțină un punctaj adunat egal cu nouă sau cât mai aproape de nouă. Se obține „Baccarat„ în momentul în care suma adunată a cărților din mână este 0.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*