Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Club din Vatra Dornei închis temporar de polițiști. Vezi din ce motiv!

Un club din Vatra Dornei a fost închis temporar de polițiști în urma unui control. Potrivit polițiștilor suceveni, a fost efectuat un control și la un club din municipiul Vatra Dornei, fiind confiscate sume de bani, respectiv 6.821 lei reprezentând contravaloarea produselor comercializate și pentru care nu s-a emis niciun bon fiscal sau chitanță;
În plus, a fost dispusă măsura suspendării activității clubului pe o perioadă de 30 de zile, întrucât au fost comercializate băuturi alcoolice către minori.

„Siguranţa elevilor, atât în mediul şcolar cât şi în afara unităţilor de învăţământ, constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii. La nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor”, spun polițiștii.

În noaptea de 04/05.11.2022, între orele 23:00-03:00, Poliţia municipiului Vatra-Dornei a organizat şi executat o acțiune în sistem integrat, angrenând efective din cadrul subunităţii, Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, lucrători din cadrul Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina și lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență și creșterea gradului de siguranță rutieră; intensificarea activităţilor de prevenire şi combatere a încălcărilor legislației penale și contravenționale (art. 3 pct. 19 din Legea 61/ 1991 – interzicerea servirii consumatorilor după ora de închidere stabilită și art. 3 pct. 22 din Legea 61/ 1991 – interzicerea comercializării băuturilor alcoolice către minori; verificarea situației minorilor identificați în obiectivele controlate.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 12 sancţiuni contravenționale în valoare de 21.435 lei, a fost constatată o infracțiune și s-a dispus reținerea unui permis de conducere.

O componentă principală a acțiunii a fost siguranța tinerilor în incinta și în zona locațiilor de distracție, fiind desfășurate inclusiv acțiuni de testare cu noile aparate DragerDrugtest intrate în dotarea polițiștilor.
Au fost controlate 31 de autoturisme identificate în zona cluburilor și locațiilor de distracție, realizându-se 24 de testări cu aparatele etilotest și 6 testări cu aparatele Drugtest.

Astfel, în jurul orei 01:25 un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe strada Molidului, din municipiul Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul condus în momentul opririi de către un bărbat de 46 ani, din municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava.

Întrucât conducătorul auto avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,89 mg./l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (1) din Codul penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*