Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

FOTO Acțiune a polițiștilor suceveni pentru siguranța elevilor din Suceava

În perioada 20 – 22.09.2022, zilnic, între orele 09.30 – 21.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost inițiată și organizată o acțiune, în sistem integrat, pe raza de responsabilitate în mediul urban și rural, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, asigurarea protecției unităților de învățământ, prevenirea delicvenței juvenile, în incinta și în zonele adiacente școlilor, precum și a absenteismului școlar.

La acțiune au participat 41 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava, 5 polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară – Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, 2 polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, dar și 4 jandarmi și 9 polițiști locali din Suceava și Șcheia.

În cadrul acţiunii s-a urmărit prevenirea comiterii de fapte antisociale de către elevi; creșterea gradului de asigurare a pazei și protecției bunurilor aparținând unităților de învățământ; prevenirea cazurilor de absenteism școlar; prevenirea și combaterea vânzării de produse din tutun și băuturi alcoolice minorilor; identificarea persoanelor care comercializează ilegal produse in tutun, alcool, etc.; identificarea şi  prinderea persoanelor care comit  furturi de diferite genuri (din buzunare, de/din auto, marfă, produse); verificarea legalităţii documentelor de provenienţă a produselor comercializate.

Au fost verificate 16 unități de învățământ și au fost organizate 12 ședințe în școli. Au fost controlate 22 de societăți comerciale din zona unităților de învățământ și au fost verificate 20 de baruri. Au fost legitimate 574 de persoane, fiind atenționate sau sancționate cu privire la diferite abateri și atitudini comportamentale 34 de persoane.

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor. Școala este mediul dedicat învățăturii, dar și socializarii. Mediul școlar trebuie să fie unul sigur, lipsit de violență fizică sau psihologică și pentru că educația începe de acasă și se continuă la școală, este util să existe o comunicare deschisă între părinți, copii, școală și celelalte autorități.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*