Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Polițistul nenorocit cu o sabie de un interlop luptă să își vadă copilul. Atacatorul său a fost eliberat din pușcărie

Polițistul trimis de șefi la moarte sigură, căruia un interlop i-a crăpat capul cu o sabie, în timpul unei descinderi, a primit o lovitură și din partea femeii care ar fi trebuit să-l iubească până când moartea îi va despărți.Umilit de șefi și aproape uci de un traficant de droguri, Dan Ciprian Sfichi a primis un „cadou” și de la mama copilului său. După ce a fost transformat într-o persoană cu handicap, dintr-un luptător de elită, Sfichi a solicitat ajutorul judecătorilor, pentru a o obliga pe fosta parteneră să respecte programul de vizitare a minorului. Iar magistrații i-au admis cererea, recent: „Admite actiunea civilă, asa cum a fost modificată”.

Alexandru Huțuleac, din Rădăuți, atacatorul polițistului, a scăpat de pușcărie. El a fost eliberat din Penitenciarul Botoșani și a fost plasat în arest la domiciliu. Măsura a fost luată de un complet de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava și este definitivă.

Alexandru Huţuleac, apropiat al clanului Corduneanu din Iaşi şi al clanului Cămătaru din Capitală,  a încercat să-l ucidă pe Sfichi, aflat în misiune, în decembrie 2017, în timpul unei descinderi. Conform Inspectoratului de Poliţie al Județului Suceava, Huţuleac a refuzat să deschidă uşa în timpul percheziţiilor, iar poliţiştii au intrat în forţă.

Primul poliţist intrat în locuinţa lui Huţuleac, agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi, a fost lovit în cap de interlop, cu o sabie, şi a ajuns în stare de comă, la spital. Prima întrebare care a stat pe buzele tuturor a fost de ce Sfichi nu purta cască de protecție. Iar răspunsul, neoficial, a fost halucinant: acesta era singurul membru al echipei de intervenție rapidă care nu era echipat corespunzător fiindcă erau prea mulți ”mascați” și prea puține căști.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, la momentul respectiv, în exclusivitate pentru spynews.ro, că Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Suceava ar fi avut în dotare mai puține căști decât numărul de luptători, așa că Sfichi a fost trimis ca mielul la tăiere. Sursele citate au precizat că SAS Suceava ar fi avut, la momentul respectiv, 24 de luptători care lucrau în mai multe ture, iar căștile erau doar pentru o echipă de intervenție. Însă, pentru perchezițiile care vizau și ridicarea de acasă a traficantului Alexandru Huțuleac a fost nevoie de tot efectivul de luptători, pe motiv că urmau să se facă opt descinderi, iar mascații au fost împărțiți în grupe de câte patru, iar pentru Ciprian Sfichi, care a intrat peste Huțuleac, nu a existat cască.

„Mascatul” a ajuns, în comă, la spital, cu craniul zdrobit de sabia lui Huțuleac, dar a supraviețuit, în mod miraculos. Lăsat fără echipament de protecție de șefii săi, a fost „legumă” luni în șir, iar în prezent, fostul polițist, tată a două fetițe, este paralizat parțial și are crize de epilepsie, din pricina leziunilor la creier. Cum interlopul Huțuleac l-a transformat pe Sfichi dintr-un luptător de elită într-o persoană cu handicap, îngrijită de familie, cariera polițistului s-a încheiat brusc, el fiind pensionat, în prezent, din motive medicale.

Sursa: spynews.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*