Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Poliția Română renunță la „bătrânul baston”. Noile arme telescopice sunt mult mai eficiente

Vestitul și bătrânul baston al Poliției Române trece în rezervă. Agenții primesc bastoane telescopice mult mai eficiente. În paralel, trebuie instruiți cum și când să le folosească. Un mare maestru în arte marțiale a fost invitat să-i învețe pe polițiști cele mai eficiente tehnici de apărare și imobilizare. Bastonul telescopic este deja purtat la centură de mulți dintre polițiști.

„Se poate lucra cu el atât extins, dar și restrâns. Este ușor de purtat, ușor de extins de pe centură, de folosit în situații tactice mult mai diverse decât bastonul clasic”- Comisar șef Marius Balan, director al Direcției de pregătire din cadrul Poliției Române.

Instructorul militar Rommel Tortal, mare maestru în arte marțiale filipineze, îi învață pe 80 de instructori ai Poliției Române noi tehnici de apărare.

Instructorii români din Departamentul pregătire vor încerca, la rândul lor, să predea aceste tehnici colegilor din teritoriu.

„Încercăm să venim cu niște tehnici simple, eficiente, care pot fi dezvoltate și efectuate de oricare polițist din stradă, indiferent de natura lui, că are 90 sau 60 de kg, că are 1.90 sau 1.60”-Cătălin Zevedei, inspector principal în cadrul Direcției de pregătire profesională.

„Astfel de antrenamente sunt foarte importante pentru că trebuie să înteleaga cum să facă o arestare, cum să controleze un individ într-o manieră sigură”.-Tuhon Rommel Tortal, maestru în arte marțiale filipineze

Lecții despre folosirea noului baston telescopic și utilizarea corectă a bodycam-urilor se vor regăsi de acum și în programa școlilor de poliție din țară.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*