Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Spitalul Arcadia: protezarea unicompartimentală a genunchiului

Articulația genunchiului îndeplinește funcții importante în aparatul locomotor. Trebuie să fie mobilă și suplă, dar și suficient de puternică și stabilă, pentru a susține întreaga greutate a corpului. Solicitată foarte mult, este predispusă la uzură. Atunci când apar disfuncționalități, medicul ortoped este cel care poate oferi cele mai bune soluții de tratament.

Dacă este necesară protezarea genunchiului, medicul poate recomanda artroplastia (protezarea) totală (atunci când trebuie înlocuit întregul genunchi) sau unicompartimentală. Ambele tipuri de intervenții se realizează în siguranță și cu rezultate spectaculoase la Arcadia.

Spitalul Arcadia este singurul spital din regiunea de Nord-Est a României în care se efectuează cu succes protezarea unicompartimentală a genunchiului, oferind pacienților o opțiune necesară pentru recăpătarea mobilității și anihilarea durerii.

 

Care sunt pacienții care pot beneficia de artroplastia unicompartimentală de genunchi?

 

Dr. Marius Bar, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Coordonatorul Centrului de Ortopedie-Traumatologie Arcadia: „Opțiunea de protezare unicompartimentală a genunchiului este o opțiune pe care trebuie să o poată avea orice pacient care se califică pentru acest tip de intervenție. La Arcadia, realizăm, în exclusivitate în regiunea Moldovei, artroplastia parțială de genunchi, care oferă posibilitatea de menținere a compartimentelor sănătoase ale genunchiului și implică mult mai puține riscuri pre și postoperatorii decât cea totală. Este important ca pacienții să rețină faptul că indicația pentru protezarea totală sau unicamerală a genunchiului poate fi dată doar după atenta analiză a situației particulare din fiecare caz în parte.”

Acest tip de intervenție se recomandă atunci când:

  • artroza este prezentă doar în partea internă;
  • structura ligamentară este funcțională;
  • nu există nicio formă de artrită inflamatorie.

Intervenția nu este condiționată de vârsta, greutatea pacientului sau de nivelul lui de activitate fizică.

 

Care sunt avantajele pacienților?

 

Artroplastia unicompartimentală, cu proteza Oxford Partial Knee, are rezultate excelente pe termen mediu și lung și numeroase alte avantaje pentru pacient:

  • părțile sănătoase ale genunchiului sunt conservate;
  • se poate amâna momentul protezării integrale;
  • spitalizarea este de scurtă durată (3 zile);
  • recuperarea este rapidă;
  • mișcările genunchiului sunt naturale – pacientul nu este deranjat de prezența protezei (nu „simte” proteza);
  • există riscuri mai mici de infecție;
  • există riscuri mecanice mai mici;
  • incizia va avea dimensiuni mici;
  • intervenția este minim-invazivă;
  • sângerarea intraoperatorie este redusă.

Orice durere la nivelul genunchiului sau pierderea flexibilității acestuia sunt semnale care trebuie să conducă la un consult de specialitate. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

În Spitalul Arcadia, intervențiile de chirurgie ortopedică se realizează în siguranță și în cele mai bune condiții. Protezele și tehnicile folosite sunt certificate la nivel internațional. Rețea complexă de servicii medicale, Arcadia oferă un circuit complex pentru fiecare pacient de la diagnosticare până la tratare și recuperare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*