Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Ce înseamnă Poker Face şi cum te ajuta în jocul de Poker?

În jocul de poker clasic sunt o mulţime de tipuri de strategii şi tactici care te ajută să câştigi şi să eviţi pierzi în faţa adversarilor care te-au „citit”. La orice joc de poker este important să păstrezi suspansul şi să îţi fereşti cărţile de adversari, să nu dai niciun fel de indiciu legat de ce ai în mână. De asemenea, e foarte important să îl determini pe adversar să facă mişcări greşite în joc pentru a putea câştiga cât mai mult şi a fi sigur pe câştigurile tale în orice fel de scenariu.

Una dintre strategiile folosite adesea în timpul jocurile de poker este „Poker Face”. Expresia „Poker Face” se referă la o faţă care nu dezvăluie niciun fel de indiciu despre ce gândeşte sau ce simte persoana respectivă. Se utilizează strategic în timpul jocurilor de poker tocmai pentru a induce în eroare şi a nu oferi indicii despre ce se află în mâna jucătorului. Dacă ești pasionat de acest joc, descoperă PokerStars Rotiri Gratuite, o promoție specială și periodică care-ți permite să joci gratuit în cazinoul Poker Stars.

 

Tipuri de Poker Face şi provenienţa expresiei

Sunt mai multe tipuri de „Poker Face”, unele sunt naturale, altele sunt forţate. Expresivitatea zero sau faţa tip „stană de piatră” este cel mai comun tip de „Poker Face”, mai avem şi tipul „prietenos” de „Poker Face”, ai expresie facială plăcută, interesată. Se adăugă tipul „îngrijorat” de „Poker Face”, ai expresie facială care transmite îngrijorare şi anxietate, tipul „confident”, expresia facială se traduce prin confidenţă, siguranţă de sine, pari competent, capabil, tipul „gânditor”, te ajută să pari serios şi inteligent.

Originea expresiei este una foarte veche, prima dată a fost folosită în a doua jumătate a anilor 1800. Ideea e simplă: fiecare jucător de poker din trecut şi din prezent avea nişte cărţi în mână. El trebuia să păstreze valoarea lor în ochii adversarilor pentru a putea să aibă şanse cât mai mari de câştig la final. Aşa că îşi ascunde emoţiile şi orice fel de mimica facială care ar trăda prezenţa unor cărţi bune sau proaste în mână. Se menţine astfel un avantaj real asupra adversarilor.

 

De ce folosim poker face în jocurile de poker?

Aduci şi o notă de mister cu acest „Poker Face”, jocul devine mai intens, miza poate creşte şi într-un final cel care a avut „Poker Face” ar putea fi adevăratul câştigător. Dincolo de jocul de poker, acest „Poker Face” te poate ajuta şi în viaţă, în afaceri, în negocieri, în interacţiunile sociale. Dar de regulă vedem expresia legată de jocurile de poker.

Şi dacă te gândeşti că e uşor să îţi ascunzi orice mimică, emoţiile te înşeli. Ai nevoie de experienţă, de practică mult, de control de sine excelent ca să fie totul cât mai natural şi să controlezi şi emoţiile puternice pe care le ai în timpul jocurilor de poker.

Nevoia folosirii unui „Poker Face” în jocurile de poker este firească. Când joci poker încerci mereu să „citeşti” adversarii, feţele lor ca să îţi dai seama dacă merg la cacealma sau nu, dacă vor să te inducă în eroare.

Plus că pari să fii calm, chiar dacă poate eşti îngrijorat că vei pierde pentru că ai cărţi slabe în mână şi adversarii s-ar putea să aibă cărţi mai bune decât tine. Unii jucători, când au cărţi bune în mână, se tot uită frecvent la jetoanele lor, se uită în sus, par că nu prea mai sunt aşa de tensionaţi, de pasionaţi de joc din moment ce au siguranţa că oricum vor câştiga. Dacă intervine un „Poker Face” atunci nu ai de unde şti dacă jucătorul chiar are ceva bun în mână sau e pe punctul de a pierde tot.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*