Miercuri 07 Iunie 2023, Actualizat acum 157 zile 12:00 am

Percheziții la traficanți de droguri din județul Suceava

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, efectuează cercetări într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din investigații a reieșit că, începând cu luna decembrie a anului 2020, în municipiul Fălticeni, județul Suceava, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în municipiul Fălticeni și în localitățile limitrofe.

Pentru procurarea substanțelor interzise, membrii grupării ar fi avut conexiuni la nivel național, respectiv în județele Iași și Neamț.

În baza probatoriului administrat, la data de 30 mai 2022, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul I.P.J. Suceava – S.A.S. și I.J.J. Suceava, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în județul Suceava și o percheziție, în județul Neamț, urmând fi puse în executare 4 mandate de aducere.

Până în prezent, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 4.500 de lei, mai multe plicuri din plastic ce conțin fragmente vegetale, 6 grindere, 2 cântare de precizie, 7 resturi de țigară confecționate manual, semințe de cannabis, precum și 35 de plante de cannabis, de diferite mărimi.

Persoanele împotriva cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava de către procurorul de caz, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*