Luni 27 Mai 2024, Actualizat acum 147 zile 12:00 am

FOTO Vizită de lucru a Înaltului Comisar Adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al U.N.H.C.R., în P.T.F. Siret

Miercuri, 06 aprilie a.c, în jurul orei 10.00, o delegaţie condusă de Înaltul Comisar Adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al U.N.H.C.R., Raouf Mazou, a făcut o vizită de lucru în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava.

Acesta a fost întâmpinat de şeful Inspectoratului Teritoral al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, comisar şef Coman Florin, care a prezentat activitatea desfăşurată la frontiera româno – ucraineană,  în contextul actual, privind situaţia din Ucraina.

În cadrul vizitei, şeful I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a prezentat delegaţiei modul în care personalul Poliţiei de Frontieră gestionează activitatea din zona de responsabilitate, evidenţiind faptul că a fost suplimentat numărul de poliţişti, astfel încât s-a lucrat la capacitate maximă pe toate arterele de control și a prezentat valorile de trafic, menționând că se constată un trend descendent, în ceea ce priveşte numărul de cetăţeni ucraineni care intră în România.

Totodată, acesta a precizat faptul că Punctul de Trecere a Frontierei a fost dotat cu staţii mobile de control, cu două microbuze tip Schengen bus, iar poliţiştii de frontieră sunt sprijiniţi în activitate de lucrători din cadrul Agenţiei Frontex.

De asemenea, Poliţia de Frontieră cooperează cu celelalte instituții în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun, în situații impuse, a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute, astfel încât activitatea din P.T.F. Siret să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

În încheiere Înaltul Comisar Adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al U.N.H.C.R., a apreciat munca în echipă a lucrătorilor Poliţiei de Frontieră, a mulţumit şefului I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei pentru gestionarea situaţiei, precum şi pentru modul de implicare a tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea la graniţa dintre România şi Ucraina şi a urat mult succes în continuare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*