Vineri 22 Noiembrie 2024, Actualizat acum 326 zile 12:00 am

10 lucruri pe care probabil nu le știai despre lumea jocurilor de noroc


Lumea jocurilor de noroc este un izvor nesecat de mituri și de curiozități, pentru că e o lume într-o continuă dezvoltare, care atrage milioane și milioane de oameni aflați în căutarea câștigului care să le schimbe viața la 180 de grade. Pe de o parte, acel câștig există, poate fi văzut cu ochiul liber. La NetEnt slots jackpotul de la ajunge la câteva milioane de euro. Pe de altă parte, pentru 99% dintre gambleri, marele premiu este ca un fel de „Fata Morgana”.

Fie că ești la curent cu ce se întâmplă în această industrie, fie că nu, este posibil să nu fi auzit cele 10 lucruri foarte interesante prezentate mai jos:

Închisoarea din Nevada avea un cazinou pentru deținuți

Nevada este statul care include Las Vegas, iar în închisoarea de acolo sunt și foarte mulți indivizi care au trișat la jocuri, sau care au comis infracțiuni încercând să facă rost de bani pentru ruletă sau pentru sloturi. Între 1932 și 1967, aceștia nu au pierdut legătura cu jocurile de noroc nici după gratii, pentru că autoritățile au luat decizia curioasă de a deschide un cazinou chiar în interiorul penitenciarului „Carson City”. Acolo, deținuții puteau juca blackjack, poker sau craps. Ulterior, cazinoul a fost închis, noii conducători ai Californiei considerând că gamblingul este inadecvat pentru oamenii certați cu legea.

Cel mai mic cazino din lume, într-un taxi


Trecem oceanul Atlantic și ajungem la Londra, acolo unde a funcționat cel mai mic cazinou din istorie. Acesta era pe bancheta din spate a unui într-un taxi, așadar nu avea nicio adresă.  „Departamentul mobil” al lui Grosvenor Casino avea o masă de joc, crupier, bar și televizor pe care rulau evenimente sportive. Pe lângă mizele plasate, pasagerii care mergeau la cazinoul principal nu achitau nicio taxă pentru plimbare. În schimb, cei care aveau altă destinație erau datori să facă o donație.

Un veteran a dat lovitura la sloturi. De două ori

Americanul Emler Sherman candidează la titlul de „cel mai norocos veteran de război din lume”. El a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar după ce s-a pensionat obișnuia să meargă în Las Vegas, pentru a se relaxa alături de prieteni. În 1989, el a câștigat 4,6 milioane de dolari la sloturi. Ce altora nu li se întâmplă niciodată în viață lui Sherman i s-a întâmplat de două ori, pentru că în 2005 a „lovit” și jackpot-ul la Cannery, încasând alte 21,1 milioane de dolari.

Rezidenții nu pot paria în Monte Carlo


Monte Carlo, perla principatului Monaco, este unul dintre cele mai vechi și mai importante centre de gambling din lume. Rezidenții beneficiază de un avantaj fiscal extraordinar: nu plătesc nicio taxă. Datorită acestui lucru, unii dintre bogații lumii s-au mutat acolo. Pe de altă parte, pentru pasionații de gambling există o problemă: rezidenții nu au voie să joace la celebrul cazino. Această politică a fost introdusă la mijlocul anilor 80, pe principiul că veniturile trebuie generate doar de „străini”.

Las Vegas nu este „capitala jocurilor de noroc”


Foarte multă lume crede că Las Vegas este capitala jocurilor de noroc. Aceasta este percepția creată de toate producțiile cinematografice. În realitate, însă, cele mai tari cazinouri din lume sunt în Macau (teritoriu Chinei). Acolo se joacă sume mult mai mari decât în „Vegas”, în cazinouri cu suprafețe și arhitecturi care te lasă cu gura căscată. Apropo de Las Vegas, știai că prima licență pentru un cazinou deschis acolo a fost emisă la cererea unei femei? Aceasta s-a numit Mayme Stocker și și-a asumat rolul pentru că soțul, Harold, voia să stea în umbră.

Sloturile plăteau în bomboane cu arome de fructe

Inventat de Charles August Fey în 1899, „Liberty Bell” a fost deschizătorul de drumuri pentru aparatele de sloturi. Pentru că Fey nu și-a patentat invenția, ea a fost preluată și dezvoltată de numeroase companii. Păcănelele de la sfârșitul secolului al XIX-lea aveau simboluri care reprezentau fructele, iar plata era făcută în bomboane sau caramele de aroma fructului care forma combinația câștigătoare. De exemplu, dacă se aliniau trei portocale, primeai o bomboană cu aromă de portocale.

Ruleta americană este mai puțin profitabilă decât cea europeană

Dacă ești pasionat de ruletă, probabil că știi că în cazinouri sunt două tipuri principale: ruletă europeană și ruletă americană. Primul tip are 37 de numere, de la 0 la 36, în timp ce al doilea tip are un număr în plus, „00”, de culoare verde. Numerele „0” și „00” nu sunt acoperite de numeroase opțiuni de pariere, precum pariurile pe un singur număr, pe culoare, cu grupuri de numere, pe par/impar ș.a. Din cauza numărului în plus, avantajul casei la ruleta americană este de 5,26%, în comparație cu 2,7%, cât este la ruleta europeană.

Sandwich-ul a fost inventat într-un cazinou


Te-ai întrebat vreodată care este etimologia cuvântului „sandwich” (sendviș)? Ai ghicit, are legătură cu un cazinou. Legenda spune că, în 1765, John Montagu, Earl of Sandwich al patrulea, era atât de prins într-un joc încât nu dorea să plece de la masă, chiar dacă murea de foame. În acel moment, a găsit soluția salvatoare: și-a trimis unul dintre servitori să îi aducă o felie de carne între două felii de pâine. Partenerii de joc au considerat că ideea era excelentă, și au cerut și ei „ce mănâncă Sandwich”.

Testarea bombei atomice a fost mină de aur pentru Las Vegas


Poate că nu este o perioadă prea potrivită să vorbim despre bombe atomice, dar merită amintit că Las Vegas a profitat din plin, în anii 50, de testele care se făceau cu bomba atomică în deșertul aflat la 65 de kilometri de conglomeratul de cazinouri. Experimentele se vedeau de la acea distanță și transformau noaptea în zi, astfel că foarte mulți curioși veneau în Vegas doar pentru a fi martorii unui astfel de eveniment istoric. Evident, nu plecau fără să lase bani la mesele de joc.

Dealerii arată mâinile spre cameră când ies din tură

Atât în cazinourile terestre, cât și în cele online live, crupierii au un ritual care poate părea ciudat. Când ies din tură, înainte de a pleca de la masă, ei își arată mâinile către camerele de supraveghere. Gestul se cheamă „clarificarea mâinii”, iar prin intermediul lui angajatul arată că nu încearcă să fure jetoane. Regula a fost impusă de patronii cazinourilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*