Miercuri 07 Iunie 2023, Actualizat acum 157 zile 12:00 am

FOTO Opt tineri reținuți de polițiști în urma perchezițiilor de luni

Tineri din Suceava și Botoșani au fost reținuți în urma perchezițiilor care au avut loc luni, în județele Botoșani și Suceava, la suspecți de furt, într-un dosar în care prejudiciul depășește 50.000 de euro. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Suceava, cms. Ionuț Epureanu, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți este înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii a 21 de infracțiuni de furt calificat.

Potrivit acestuia, în aceea că în perioada octombrie – decembrie 2021 un număr de 8 bărbați au sustras din mai multe locuințe de pe raza municipiului Rădăuți și a altor 8 localități învecinate, bunuri în valoare de peste 50.000 Euro.

„În data de 13.12.2021, în jurul orei 02:00, în urma activităților investigative și specifice desfășurate, trei persoane de sex masculin au fost surprinse în flagrant în timp ce se deplasau cu un autoturism în care se aflau bunurile sustrase în aceeași noapte dintr-o locuință din municipiul Rădăuți. Persoanele respective intenționau să ducă bunurile la domiciliul unui presupus complice, acesta din urmă având în cadrul grupării rolul de a depozita și valorifica bunurile sustrase. În dimineața zilei de 13.12.2021, începând cu ora 06:00 au fost puse în executare 15 mandate de percheziție, din care 14 pe raza județului Suceava, respectiv două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia și patru pe raza comunei Valea Moldovei, iar una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni. Toate persoanele vizate au fost identificate și conduse la audieri. În urma punerii în executare a celor 15 mandate de percheziție domiciliară, au fost ridicate bunuri provenite din comiterea infracțiunilor de furt calificat cercetate precum și sume de bani nejustificate, fiind totodată indisponibilizate trei autovehicule folosite la comiterea faptelor în valoare de peste 15.000 Euro”, precizează Epureanu.

Ulterior perchezițiilor, o parte dintre bunuri au fost recunoscut de păgubiți, iar aceștia le-au recuperat. Astfel, o parte din bunurile ridicate cu ocazia percheziției, recunoscute conform procedurilor legale, au fost restituite unui număr de 13 persoane vătămate sau aparținători din comunele Gălănești, Frătăuții Vechi, Voitinel, Marginea, Volovăț, Horodnic de Sus și municipiul Rădăuți.

„În urma probatoriul administrat în cauza penală s-au dispus 8 măsuri de reținere preventivă față de 8 suspecți cu vârste cuprinse între 19 și 36 ani din mun. Rădăuți și din comunele Moldova Sulița, Comănești, Șcheia dar și din comua Corni, jud. Botoșani, pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, tentativă la comiterea infracțiunii de furt calificat, complicitate la furt calificat, tăinuire precum și comiterea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere (conducere fără permis).  Cei 8 inculpați au fost introduși în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Judecătoriei Rădăuți pentru dispunerea unor măsuri procesuale”, susține Ionuț Epureanu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*