Vineri 21 Ianuarie 2022, Actualizat acum 20 zile 12:00 am

 

Șofer reținut după un accident produs la băutură

La data de 27.11.2021 orele 06.47, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Horodnic de Jos, județul Suceava, cu privire la faptul că a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Horodnic de Jos, județul Suceava, menționând că celălalt conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia deplasării la fața locului, lucrătorii de poliție au identificat conducătorii autovehiculelor implicate în evenimentul rutier, respectiv un bărbat din comuna Horodnic de Sus și un alt bărbat din comuna Horodnic de Jos, județul Suceava. S-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest a șoferilor implicați în tamponare, rezultând faptul că șoferul din comuna Horodnic de Sus, avea o alcoolemie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat iar bărbatul din comuna Horodnic de Jos, o alcoolemie de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât șoferul din comuna Horodnic de Sus nu deținea documentele personale asupra sa, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date al Poliției Române, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere auto. Având în vedere aceste aspecte, conducătorul auto a fost însoțit la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Prin Ordonanța Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, fapte prevăzute de art. 335 alin. (1) și art. 336 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava. Până la expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru luarea unor măsuri preventive.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*