Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Când ninge în România? ANM a anunțat dacă vom avea zăpadă sau nu

Vești de ultimă oră pentru români. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie vine cu noi precizări referitoare la data la care ar urma să înceapă ninsorile în România.  Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie anunță că vremea se schimbă radical în România. Temperaturile scad brusc în aproape toată țara și nu este exclus în anumite părți să înceapă chiar și ninsorile, dar și gerul.

Potrivit acesteia, urmează o iarnă autentică în România. Directorul ANM anunță că deși până acum ne-am confruntat cu temperaturi mult prea crescute, frigul va lovi în final întreaga țară, însă este mult prea devreme să știm când vor începe ninsorile și gerul. Cu toate acestea, există posibilitatea ca situația meteorologică de anul trecut să se repete, precizează Elena Mateescu.

„Cu siguranță în următoarea perioadă vor fi și episoade de iarnă autentică. Chiar dacă experiența ultimilor ani și statistica climatologică – cel puțin a deceniului 2011-2020, cel mai cald deceniu din istoria măsurătorilor și în țara noastră – arată că au fost în medie ierni mai blânde în România la nivelul temperaturilor medii.

Nu au lipsit însă perioadele în care zăpada a fost prezentă nu numai în zona de munte, ci, așa cum s-a întâmplat în iarna anului 2020-2021, și în zonele mai joase de relief. Au fost, de asemenea, și fenomene de viscol, urmate de ger, astfel încât temperaturile au coborât sub minus 5-10 grade, a reamintit Elena Mateescu, la un post TV.

Referitor la iarna anului 2021, directorul ANM spune însă că este prematur ca meteorologii să se pronunțe cum va fi iarna, însă până atunci, luna noiembrie începe cu temperaturi crescute, alternate cu perioade extrem de reci.

„Avem o lună noiembrie al cărei debut a adus zile de vară și ne așteptăm ca cel puțin până la sfârșitul lunii să mai avem astfel de alternanțe de zile mai călduroase, urmate de perioade mai reci”, a mai precizat Elena Mateescu.

Sursa: Capital.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*