Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Consultații medicale gratuite la Arcadia în luna conștientizării cancerului la sân

Arcadia – Spitale și Centre Medicale a oferit în luna octombrie consultații medicale gratuite în cadrul Centrului de Chirurgie Plastică și Estetică pentru pacientele care au suferit o intervenție de mastectomie. Programul de consultații gratuite continuă și în luna noiembrie a acestui an.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la nivel mondial, depăşind cancerul pulmonar, potrivit unui studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), realizat anul trecut. Cele aproximativ 2.3 milioane de cazuri noi au indicat faptul că unul din opt cazuri de cancer diagnosticate în 2020 era mamar. În România, anual 9.000 de femei sunt diagnosticate cu acest tip de cancer, 1 din 3 femei fiind diagnosticate în stadii avansate. În cazul operațiilor de mastectomie, pacientele au nevoie de reconstrucție pentru a putea avea o viață normală, motiv pentru care Arcadia a demarat acest program de consultații gratuite

În luna octombrie, pacientele au beneficiat de consultații medicale gratuite în vederea reconstrucției mamare după operația de mastectomie, în cadrul Centrului de Chirurgie Plastică și Estetică Arcadia. Programul continuă și în luna noiembrie.

Dr. Angela Tecuceanu, medic specialist Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă: „Reconstrucția sânului după mastectomie este pasul final spre vindecarea completă. În cazul acestei afecțiuni, aspectele medicale și cele psihologice sunt interconectate. Nu putem vorbi despre o vindecare completă fără intervenția de reconstrucție. Pentru că știm cu adevărat care sunt nevoile de sănătate ale pacientelor în lupta cu aceasta afecțiune, am dezvoltat la Spitalul Arcadia acest program, pe care îl dedicăm sănătății și vieții normale a tuturor femeilor care au câștigat această bătălie.”

Reconstrucția sânului  se poate realiza în același timp cu intervenția de mastectomie sau chiar la mulți ani după aceasta. La Spitalul Arcadia, primul pas este realizarea unui plan personalizat specific fiecărei paciente în parte. Intervenția se poate realiza fie cu implanturi, fie cu țesut propriu sau combinând aceste două tehnici. Intervențiile de reconstrucție a sânului se realizează în siguranță în Spitalul Arcadia în cadrul Centrului de Chirurgie Plastică și Estetică. Pentru programarea unei consultații, pacientele au la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Lider în sănătate în regiunea de Nord-Est, Arcadia – Spitale și Centre Medicale oferă servicii medicale integrate, fondate pe o structură complexă, într-o continuă dezvoltare (Spital Multidisciplinar, Spital de Cardiologie Intervențională, 3 Centre de Imagistică Medicală, Maternitate, 6 Centre Medicale).

Departamentul de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Estetică a fost înființată în anul 2010, odată cu deschiderea Arcadia – Spitale și Centre Medicale, iar  în anul 2017 a fost creat Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică, din dorința de a oferi pacienților o experiență superioară, pliată pe dorințele lor estetice, alături de un act medical sigur și performant.

www.arcadiamedical.ro

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*