Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

Țigări de contrabandă aduse la Suceava cu un aparat de zbor de mici dimensiuni

Poliţiştii de frontieră din judeţul Suceava au deschis o anchetă după ce 8.000 de pachete cu ţigări de contrabandă ar fi fost trecute ilegal peste graniţa dintre Ucraina şi România cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni, cel mai probabil o parapantă cu motor, care s-a deplasat din Ucraina în România, pe raza localităţilor Dorneşti şi Grăniceşti, iar, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului ucrainean.

“Imediat au fost informate autorităţile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor. De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Grăniceşti au fost descoperite, abandonate, mai multe colete care conţineau ţigări de contrabandă”, se precizează în comunicatul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Ţigările, în valoare de 93.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pentru contrabandă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*