Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Armă găsită de către jandarmii rădăuțeni într-un tractor auto forestier

În ziua de 28 septembrie a.c., în jurul orei 17:00, în timpul desfășurării unei acțiuni pe linia prevenirii braconajului cinegetic în fondul de vânătoare de pe raza localității Sucevița, lucrătorii din cadrul Jandarmeriei Rădăuți, în urma informațiilor obținute, au organizat o acțiune în vederea identificării unui utilaj ,,TAF” forestier în care se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Straja, iar în imediata apropiere un alt bărbat în vârstă de 30 de ani.
În urma controlului vehiculului, în cabina utilajului, în spatele scaunului șoferului, jandarmii au constatat faptul că proprietarul deținea o armă de vânătoare cu lungimea de aproximativ 60-70 cm.
Fiind întrebat despre proveniența armei, acesta nu a putut oferi detalii, iar în acest sens a fost condus la sediul Postului de Jandarmi Sucevița.
În baza unei bune colaborări dintre polițiști și jandarmi, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă sub coordonarea S.A.E.S.P. din cadrul Inspectoratului de Poliție Suceava, care din cercetările efectuate la fața locului, a constatat faptul că niciunul dintre bărbați nu era autorizat să dețină sau să folosească astfel de armament.
Jandarmii au întocmit procesul verbal de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.
Echipa operativă din cadrul IPJ Suceava deplasată la fața locului a continuat cercetările, iar în urma probatoriul administrat în cursul serii trecute, polițiștii S.A.E.S.P. au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul în vârstă de 40 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*