Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Veteran de război, sărbătorit la Suceava, la împlinirea a 105 ani

Sublocotenentul (rtr.) Vasile – Constantin Florea, veteran de război participant la al Doilea Război Mondial, a fost sărbătorit în comuna Dolhasca, județul Suceava. În acest context a avut loc ceremonia de conferire a distincției ”Emblema de Onoare a Armatei României”, cea mai înaltă distincție onorifică din sistemul de distincții militare oferită pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României.

Exemplu de curaj și voință pentru generațiile prezente și viitoare, moș Costache ne-a învățat lecția patrotismului prin iubirea de țară care se măsoară în luptă, prin sacrificiul și determinarea de a-ți apăra Patria atunci cand este nevoie.
Veteranul de război Vasile – Constantin Florea s-a născut în data de 25 septembrie 1916, comuna Dolhasca, județul Suceava și a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flotilei 1 Aviație din Iași. Pe timpul desfășurării celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, a fost concentrat în calitate de mecanic de aviație în cadrul Flotilei 2 Bombardament din Corpul Aerian Român.
În august 1944, a fost luat prizonier pentru scurt timp de către forțele sovietice la Țăndărei, județul Ialomița, unde unitatea a fost redislocată în anul 1943. A continuat războiul pe aerodromul din Budapesta, iar în anul 1945 a trecut în rezervă, obținând gradul de sublocotenent în rezervă.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*