Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Cat de importantă este calitatea saltelei pe care dormi?

Deseori când mergi la cumpărături pentru articole vestimentare ești atent la fiecare aspect. Alegi în funcție de materialele din care sunt confecționate acestea, ești atent să nu aibă nici un fir de ață despicat, mărimea să fie perfectă, astfel încât să ai parte de tot confortul necesar. Din păcate însă, multe persoane pun mai mult preț pe calitatea unei perechi de jeanși pe care îi poartă poate o dată pe săptămână și când vine vorba de alegeri mult mai importante, care au efecte asupra stării de bine, fac alegeri la întâmplare.

 

Vorbim aici despre alegerea unei saltele de pat pe care oricine doarme în fiecare seară. Cadrul patului și aspectul acestuia este ales până la cele mai mici detalii, astfel încât să se potrivească perfect cu designul camerei, dar salteaua rămâne cea expusă în magazin sau chiar mai grav este aleasă una cât mai moale și mai ieftină. Iată că aceasta este o greșeală foarte întâlnită din păcate care are repercusiuni negative pentru oricine. Salteaua pe care dormi este mai importantă decât crezi și trebuie aleasă cu mare atenție, pentru a îndeplini toate condițiile necesare.

 

Care sunt caracteristicile esențiale pe care trebuie să le aibă salteaua potrivită?

 

Oricine este de acord cu faptul că aspectul contează, chiar la orice obiect din casă. Dar alături de aspect utilitatea primează. Somnul este cel care ne redă energia pentru fiecare zi, care ne relaxează corpul și îl pregătește de o nouă zi plină – sau nu.

 

Somnul aduce beneficii doar dacă sunt și condițiile necesare în care acesta este îndeplinit. Atunci când alegi o saltea trebuie să fii atent la dimensiunile acesteia. Pentru început poți face o selectie pe dimensiuni, astfel încât să se încadreze perfect în cadrul patului.

 

Mai apoi selecția o faci în funcție de nevoile personale, de ceea ce conferă confortul propriu. O saltea foarte moale nu va aduce niciodată beneficiile pe care la cauți. Este potrivită poate pentru câteva ore de relaxare în timpul zilei, dar atunci când dormi constant pe o saltea moale apar durerile de spate, de gât, deci apare disconfortul.

 

Contează foarte mult și din ce este confecționată salteaua, dacă este cu arcuri sau nu. Cele cu arcuri rezistă mai mult timp, dar oferă și confort. Saltelele cu memorie se pliază perfect pe forma corpului fiecărei persoane, deci oferă pentru oricine doarme în patul respectiv confortul necesar.

 

 

Ce tipuri de saltele sunt disponibile pe piață?

 

 

Sunt disponibile variate tipuri de saltele dintre care poți alege. Important este să îndeplinească acele caracteristici de care ai nevoie. În acest sens poți alege dintre saltelele cu memorie din spumă care se află în topul preferințelor clienților pentru că se pliază pe cerințe diverse.

 

Alături de acestea sunt cele cu arcuri, cele ortopedice și cele superortopedice, alături de alte variante. Acestea sunt printre variantele recomandate de medici, pentru că asigură o poziție corectă în timpul somnului care nu afectează în nici un fel coloana vertebrală, deci nu apar dureri. Important este să ai parte de un somn cât mai liniștit și neîntrerupt. Alege deci salteaua în funcție de ceea ce ai nevoie, nu oricum.

Vise liniștite și un somn cât mai relaxant!

Contact: comenzi@expert-saltele.ro

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*