Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Nelu Tătaru vrea vaccinare obligatorie pentru profesori, pompieri, polițiști și jandarmi

Foto: Gandul.info

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului, a declarat marți, 14 septembrie, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru persoanele din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Obligativitatea imunizării ar trebui impusă, crede fostul ministru al sănătății, și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

„Persoanele din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau la testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul premierului, după ce am făcut o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât primul sau al doilea val”, a declarat Tătaru.

Cadrele didactice intră la activități considerate esențiale, susține Tătaru, la fel polițiștii, pompierii sau jandarmii.

„În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați”, a completat consilierul premierului pe probleme de sănătate publică. Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă: „În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”.

Sursa: libertatea.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*