Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Nunți cu certificatul verde. Ce idee are premierul Cîțu pentru ca nunțile să nu fie anulate!

Foto: pixabay.com

Premierul Florin Cîţu a declarat că propune ca în cazul nunţilor deja programate în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 ajunge la peste 3 să se folosească certificatul verde.

„Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea este (…) şi aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate – ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate, că oamenii nu mai pot să-şi modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune ca pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde.

„Pentru nunţi aş propune certificatul verde şi aş vrea să văd dacă, din punctul vostru de vedere, aceasta este o soluţie”, a afirmat, duminică, premierul, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema pregătirii începerii anului şcolar, notează Agerpres.

Cum se va folosi certificatul verde?

Certificatul verde constituie dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de Covid-19. Deși premierul nu explică foarte clar, participarea la nunți în localitățile în care rata de incidență depășește trei la mie ar fi condiționată de existența acestui certificat verde.

Sursa:evz.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*