Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Un cioban a fost rănit, iar altul dat dispărut după ce au încercat să salveze o vacă din gura ursului

Un cioban a fost rănit, iar altul dat dispărut după ce au încercat să salveze o vacă din gura ursului. Totul s-a petrecut, vineri, la limita dintre județele Suceava și Harghita, în apropierea localității Panaci. Un urs a înșfăcat de pe o pășune o vacă, iar cei doi ciobani au încercat să o salveze.

„Ursul ar fi atacat o bovina in zona unei stani amplasată pe raza jud. Harghita și trei bărbați au incercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni si fiind transportat la o unitate medicală din jud. Suceava, aceasta fiind cea mai apropiata unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fuga fiind la aceasta ora cautat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toți  cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din jud. Harghita”, susțin anchetatorii.

Unul dintre bărbați, Toader Dima, de 45 de ani, a suferit mai multe răni și a fost transportat la spitalul din Suceava.  Celălalt bărbat, Mihai Cadar, de 26 de ani, este căutat de salvatori.

„ISU Suceava intervine la fața locului cu 21 pompieri militari, cu o ambulanță SMURD și două autoșenilate. În sprijin vor veni și colegi de la ISU Iași și ISU Neamț cu camere de termoviziune”, preciza ISU Suceava.

Un mesaj Ro Alert trimis  vineri seară, ora 21.00 preciza  prezența unui urs și în zona Dealu Floreni din comuna Dorna Candrenilor, sfătuind populația să își ia măsuri de protecție.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru stabilirea tuturor circumstantelor producerii evenimentului, fiind  gestionat de catre Parchetul de pe langa Judecătoria Toplița.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*