Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

VIDEO Operațiune dificilă pentru salvarea unei ursoaice, la Broșteni, prinsă într-un laț

O ursoaică prinsă într-un laț la marginea localității Broșteni din județul Suceava a fost eliberată marți seara, în urma unei operațiuni dificile. Ursoaica a fost prinsă într-un laț, cel mai probabil amplasat de unii locuitori ai comunei, pentru a preveni intrarea urșilor în gospodăriile localnicilor.

Angajații de la Ocolul Silvic Broșteni au observat ursoaica prinsă în laț, în timpul unei acțiuni patrulare, au anunțat imediat la numărul de urgență 112 și au rămas la fața locului pentru a preveni un eventual accident.

La operațiunea dificilă de eliberare a ursoaicei au participat un medic veterinar din Rădăuți, care a tranchilizat animalul sălbatic, cei de la Ocolul Silvic Broșteni, jandarmi și pompieri, aceștia din urmă emițând și alerte pentru a preveni locuitorii.

După tranchilizare, medicul veterinar i-a administrat antidotul, toți participanții s-au îndepărat la o distanță sigură și s-au asigurat că ursoaica s-a trezit și s-a retras în pădure. Zona respectivă este monitorizată de silvicultori pentru a se asigura că ursoaica nu va reveni în zonă.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*