Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO Polițiștii suceveni le-au pus gând rău șoferilor care urcă băuți la volan. Peste 20 au rămas fără permise în doar o noapte

Analizele statistice evidențiază faptul că în primele 6 luni ale anului 2021 una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave este consumul de alcool la volan. În primul trimestru al anului în curs, pe fondul consumului de alcool s-au înregistrat 11 accidente rutiere grave soldate cu 3 persoane decedate și 10 rănite grav.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool, în acest weekend a fost inițiată o amplă acțiune la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Doar în câteva ore, în cursul nopții de 10/11 iulie, polițiștii au suspendat peste 20 de permise de conducere și au aplicat sancțiuni contravenționale de aproape 30.000 lei.
În cazurile în care alcoolemia testată cu aparatul etilotest a depășit limitele prevăzute de lege au fost întocmite dosare penale, polițiștii dispunând inclusiv reținerea pentru 24 de ore a unui șofer care a condus băut la volan, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

La 10.07.2021, ora 14:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Vatra-Dornei au constatat că un bărbat din comuna Coșna, în timp ce conducea utilajul agricol neînmatriculat/neînregistrat, pe DJ 172 D Coșna – Teșna, pe raza comunei Coșna, a acroșat cu mecanismul de adunat fân ce se afla montat în partea din spate a utilajului, o autoutilitara parcată pe marginea părții carosabile.
Întrucât conducătorul utilajului agricol emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,34 mg./l alcool pur în aerul expirat, fiind apoi condus la Spitalul municipal Vatra-Dornei unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”.
Totodată, față de șofer polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

La 10.07.2021, orele 14.38, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca și Poliției Orașului Cajvana, aflați în serviciul de patrulare, pe str. Republicii, din oraș Solca, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din localitate.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate două probe biologice.
Totodată la controlul documentelor s-a constatat faptul că asigurarea RCA obligatorie este expirată, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu 1000 lei și reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.
S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La 11.07.2021, orele 0030, echipajul de poliţie din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executa un filtru rutier pe DJ 177A, în localitatea Frasin, a oprit pentru verificări autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 53 ani, din orașul Frasin.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

La 11.07.2021, ora 02.15, echipajul de poliţie din cadrul S.P.R. Adâncata au oprit pentru control pe DN 29A de pe raza sat/com. Zvoriștea, autoturismul condus de către un bărbat din municipul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, a fost condus la U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Acțiunile pentru siguranța traficului rutier continuă, polițiștii rutieri fiind prezenți pe drumurile naționale din județul Suceava și pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, având în vedere valorile mari de trafic care se înregistrează în această perioadă.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.
Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
În condiţiile unui trafic aglomerat, pot apărea blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*