Marti 07 Decembrie 2021, Actualizat acum 340 zile 12:00 am

 

21 de comune sucevene vor beneficia de serviciile caravanei de testare gratuită a sănătății plămânilor – depistare activă a tuberculozei

Sucevenii din 21 de comune sunt așteptați din  12 iulie la caravana de depistare activă a tuberculozei, Screening TB pusă la dispoziție  prin cel mai amplul proiect de acest fel derulat cu foduri europene de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București.

Sunt vizate comunele Ostra, Stulpicani, Vatra Moldoviței, Drăgoieşti, Horodniceni, Valea Moldovei, Rădăşeni, Baia, Fântânele, Vereşti, Bosanci, Dumbrăveni, Pătrăuţi, Mitocu Dragomirnei, Zvoriştea, Zamostea, Șerbăuți, Arbore, Volovăţ, Straja, Putna– comunități rurale unde în ultimii ani au fost înregistrate cele mai multe cazuri de tuberculoză din județul Suceava și de unde accesul la serviciile medicale urbane este dificil.

Datele statistice aferente anului pandemic 2020 arată o scădere falsă a incidenței anul trecut, la 31 de cazuri noi la mia de locuitori, ceea ce confirmă faptul că accesul la serviciile medicale a fost mai complicat și mai deficitar în ultime 16 luni.

Caravana Screening TB asigură accesul facil, aproape de casă la consultațiile medicale puse la dispoziție de cabinetul mobil dotat cu aparatură de radiologie și diagnostic molecular rapid – cea mai avansată metodă de identificare a infecției cu bacilul tuberculozei – și un program de inteligență artificială care ajută la depistarea tuberculozei și a altor 14 patologii pulmonare. Serviciile medicale ale caravanei sunt asigurate de personal medical specializat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*