Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO Inundații în județul Suceava! Pompierii intervin pentru evacuarea apei

Județul Suceava este sub alertă Cod Portocaliu de furtuni și grindină, iar vineri seară precipitațiile au provocat deja probleme. La Poiana Stampei, cinci gospodării au fost inundate și au fost chemați pompierii pentru evacuarea apei.

De asemenea, laPoiana Negrii, sunt doua curti inundate. Apa se scurge natural. Un parau de munte s-a umflat si a iesit din matca, dar deocamdată nu este o situație gravă.

Avertizarea de vijelii puternice, grindină, cantități de apă  importante este valabilă în intervalul  25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00. În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

De asemenea, județul se află sub Cod galben de caniculă pe 25 iunie. În cursul zilei de vineri (25 iunie) valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

RO-Alert! Avertizare COD ROȘU de furtună pentru două localități din Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*